4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AK Partide adaylık yarışı

AK Parti Merkez İlçe eski Başkanı Recep Küçükoğlu, 11 Temmuz Cumartesi günü yapılacak kongrede İl Başkanlığı için aday olacağını bildirdi.


AK Partide hafta sonunda yapılacak olan İl Başkanlığı seçimi için taraflar çalışmalarını sürdürüyor. Genel merkez’in adayı olarak kamuoyuna ismi açıklanan Murat Kılıç’ın karşısına tabanın adayı olarak çıkmaya hazırlanan Recep Küçükoğlu yaptığı yazılı açıklama ile adaylığını duyurdu.
Küçükoğlu yaptığı yazılı açıklamada, AK Partinin kurulduğu günden bu yana demokrasinin temel prensiplerini Türk siyasetine hâkim kıldığını, söylem ve uygulamalarıyla katılımcı demokrasinin güçlenmesini sağladığını söyledi.
Küçükoğlu, “Sayın Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, siyasette uzlaşmacı ve yapıcı bir tutum izleyerek, parti içi demokrasinin gelişmesini ve yerleşmesini sağlamıştır. Kuşatıcı, kucaklayıcı, kaynaştırıcı birlik siyaseti Sayın Başbakanımız sayesinde AK Partinin temel siyaset anlayışı haline gelmiştir. Bu siyaset anlayışını İl kongrelerinde de hakim kılmak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak olan Erzurum İl Kongresine bu anlayışla aday olmuş bulunuyorum” dedi.
“Partisine ve liderine yürekten bağlı çok değerli dava arkadaşlarımla birlikte aldığımız bu karar, il kongremizi bir demokrasi şöleni haline getirecektir” diyen Küçükoğlu, “Kongreye birlik, beraberlik ve kardeşlikten beslenen medeni bir yarış hakim olacaktır. Kongreden siyasi olgunluk ve dava kardeşliğiyle bağdaşmayacak tutum ve davranışlar bekleyenler ne kadar yanıldıklarını Cumartesi günkü demokrasi şöleninde görüp, mahcup olacaklardır” şeklinde konuştu.


BİZ BU DAVANIN ASLİ UNSURLARIYIZ
AK Partinin temel taşlarının kurulduğu günden itibaren bu partiye gönül vermiş olan partililer olduğunu ifade eden Küçükoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü, “Dürüst, ilkeli, yerli değerler konusunda hassas, küresel dinamiklerin farkında, yaşadığı coğrafya ve çağı çok iyi kavrayan kadrolar tarafından hazırlanmış bir “demokratikleşme ve atılım” projesi olarak” kurulduğu ilk gün bu davaya gönül vermiş, baş koymuş partilileriz. İl kongremizde yarışacak olan dava arkadaşlarımızı bu üstün nitelikleri taşıyan kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Sonuç ne olursa olsun bu davaya bir nefer olarak hizmeti hayatımızın en anlamlı amacı olarak telakki ediyoruz. Bu güne kadar davaya vefa ve lidere sadakat hareket noktamız olmuştur, bundan sonraki siyasi rotamızı da bu prensipler belirleyecektir. Bugüne kadar Siyasette uzlaşmacı ve yapıcı bir tutum izledik, bundan sonraki tavrımız da böyle olacaktır. Siyasi üslubun yapıcı, saygılı ve düzeyli olması temel bir AK Parti özelliğidir. Özellikle “Siyaset ve dava yolunu birlikte yürüyen insanların” birbirlerine karşı saygılı, dürüst, ilkeli olmaları ülke siyasetine seviye getirmekle övünen bir partinin temel ilkesi olmalıdır. Provokatif, hırçın, kuru hamasetle yüklü; yol arkadaşlarını, dava arkadaşlarını küçük düşürücü, tahkir edici bir üsluptan partimize de, şehrimize de, ülkemize de bir hayır gelmeyeceğine inanıyoruz ve asla böyle bir üsluba meyletmeyeceğiz. Kurucu ilçe başkanı olduğumuz günden beri yürüttüğümüz her görevde tek hedefimiz Erzurum’u büyütmek, Erzurum'da Ak partiyi daha da büyütmek olmuştur. İl Başkanlığına talip olurken önümüze koyduğumuz en büyük hedeflerden birisi de budur.”


GAYRET VE İLKELİ SİYASET BİZDEN TEVECCÜH HALKIMIZDAN
AK Parti Erzurum İl Başkan adayı Recep Küçükoğlu, Erzurum’u lider şehir yapma kararlılığı ile yola çıktıklarını da belirterek açıklamasını şöyle tamamladı: “Erzurum’u büyütmeye, geliştirmeye, değiştirmeye, kalkındırmaya; itibarını, saygınlığını artırmaya azmettik, yemin ettik. Bu yüce amaçlar dışında siyaset yapanlar bugüne kadar AK Parti camiasında kendisine yer bulamamıştır, bundan böyle de bulamayacaktır. Eğer görev kısmet olursa, delegemizden ilçe başkanımıza, belediye başkanımızdan belediye ve genel meclis üyelerine… İl, ilçe yönetimlerinden milletvekillerine kadar AK Parti hizmet ordusunun kanaat ve direktifleri bizim için rehber olacaktır. Sayın Başbakanımızın şu ifadeleri doğrultusunda yolumuza devem edeceğiz: Bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız. Böyle olduğumuz sürece, bu gücü kimse evvel Allah alt edemeyecektir Gayret, alın teri, ilkeli siyasi irade ve kararlılık bizden, teveccüh halkımızdandır.“

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 19:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?