4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

'Akaryakıt istasyonları bir bir kapanır'

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nca (EPDK) alınan karar doğrultusunda akaryakıt piyasasını yeni bir dönemece sokan "Tavan fiyat uygulamasına" Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Erzurum Şubesi'nden tepki geldi.

Akaryakıt ücretlerindeki indirim konusunda basın toplantısı düzenleyen Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Vahit Bingöl, "Tavan fiyat uygulaması" kararını Erzurum'daki akaryakıt istasyonları işletmecileri olarak son derece yanlış bulduklarını belirtti. Akaryakıt bayilerinin bu kar oranlarıyla faaliyetlerine devam etmesinin mümkün olmadığı ifade eden Bingöl, piyasada faaliyetlerin düzenlenmesi çabasının piyasanın aktif oyuncularını kapı dışarı etmekle sürdürülemeyeceği, akaryakıt bayilerinin fiyatlandırma mekanizmasında hiçbir etki ve yetkileri bulunmadığı belirtti. Bingöl, "Eğer bugün ülkemizde akaryakıt fiyat oluşumunda sakınca görülüyor, konunun muhatabı olan ana dağıtıcılar ile EPDK görüşüyor ve bunun neticesinde ikna olmayan otoritenin müdahalesi ana dağıtım şirketleri yerine bayi karlılığı üzerinden yürütülüyorsa burada çok önemli bir yetki hatası yapılıyor demektir" dedi.

"Tavan fiyat uygulaması" kararının ne bayileri memnun ne de tüketicileri tatmin eden bir uygulama olduğunu kaydeden Bingöl, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Buradan Başbakan Erdoğan'a sesleniyoruz. Akaryakıt bayileri olarak bizleri sıkıntıya sokan bu kararın geri çekilmesini talep ediyoruz. Yoksa binlerce bayi, binbir emekle vücuda getirdiği tesisinin kapısına kilit vurmak zorunda kalacaktır. Ulusal ve yayın organlarına gelince; Bize göre ülkenin en ciddi meselelerinden biri olan ve 17 bin akaryakıt bayisinin yanında, yüzbinleri aşan çalışanı yakından ilgilendiren böylesi bir olayı görmeyerek yada görmek istemeyerek sayfalarına ve ekranlarına taşımamak istemelerini anlamış değiliz. Biz akaryakıt istasyonlarının ticari hayatına son vermeye yönelik böylesi yanlı kararı alan EPDK'ya karşı başlattığımız eylemsiz, grevsiz hak arama mücadelemizde tüm kamuoyunu yanımızda görmek istiyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 18:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?