4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Akdağ: Her şey kontrol altında

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ABD ve Amsterdam'dan gelen 2 Türk vatandaşında domuz gribi virüsü tespit edildiğini belirterek, "Operasyon başlatıldı, her şey kontrol altında" dedi.

Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki incelemelerinin ardından basın mensuplarının domuz gribiyle ilgili sorularını yanıtladı. Dün akşam saatlerinde New York/ABD'den yola çıkıp İstanbul üzerinden İzmir'e gelen bir vatandaş ile Houston/ABD'den yola çıkıp Amsterdam üzerinden İstanbul'a gelen bir vatandaşta domuz gribi virüsü belirlendiğini açıklayan Bakan Akdağ, alınan numunelerin Ulusal Grip Referans Laboratuarı'nda yapılan tetkikleri sonucunda her iki vatandaşta domuz gribi Influenza A/H1Nl virüsü belirlendiğini söyledi.

Genel durumu iyi olan hastaların izole edilerek gözlem altına alındıkları, hastaların yakın temaslıları ve hastalarla aynı uçakta yolculuk yapan yolcuların da izlemeye alındığını söyleyen Bakan Akdağ, "Bakanlığımız Koordinatör Müsteşarlığınca gerekli operasyon başlatılmıştır. Daha önce Türkiye'de domuz gribi virüse tespit edilen 2 ABD vatandaşı ile ilgili yapığımız çalışmayı bugün aynı şekilde devam ettiriyoruz. Virüsün dağılmasını önlemek için gerekli tedbirleri almış durumdayız. Bu konuda Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte çalışmaktayız. Bu konu bize şunu bir kez daha gösterdi ki el temizliğine çok dikkat etmeliyiz. Çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmalıyız" dedi.

Türkiye'de rastlanan domuz gribi vakalarının dışarıdan gelen 2 ABD ve 2 Türk vatandaşının dışında görülmediğini dile getiren Bakan Akdağ, "Her vakaya süratle müdahale ediyoruz. Yaz döneminde gribin yayılması zor. Kış mevsimi ve sonbaharda yayılma daha fazla olabilecektir. Bunun için yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirerek kış öncesi tedbirlerimizi tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Akdağ, domuz gribiyle ilgili Türkiye'de hastalığın yayıldığına dair yapılacak haberlerin ülkeye zarar vereceğini belirterek, basın kuruluşlarını bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 14:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?