8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Akdağ'dan "sağlık bayramı" önerisi

BAKAN AKDAĞ'DAN

Erzurum'da Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Palandöken Dedeman otelinde düzenlenen geceye katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Tıp Bayramı" yerine "Sağlık Bayramı" ifadesini önerdi.

Trabzon'dan dün Mahmut Kişioğlu'nun cenaze törenine katılmak için Erzurum'a gelen Bakan Akdağ, cenaze sonrasında Dedeman Otelinde düzenlenen geceye katıldı. Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada, "Tıp Bayramı" yerine "Sağlık Bayramı" ifadesini önerdi.

Sağlık alanında son 8 yıl içinde önemli gelişmeler kaydetti. Bakan Akdağ, "Tutar mı bilmiyorum ama bu 'Tıp Bayramı' yerine 'Sağlık Bayramı' ifadesini ben öneriyorum. Çünkü tıp bayramı deyince hep tabiplerin bayramı olarak kutlandı. Bunu biraz genişletmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bir ekip çalışması yaptığımıza göre bunun daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi.

Sağlık alanında gelinen noktanın çok iyi olduğunu söyleyen Akdağ, "Sağlık çalışanlarıyla, hazırladığımız bu program arasına adeta bir düşmanlık sokmak isteyenler çok oldu. Zorlu da bir süreç yaşadık. Bakan olarak, programı yürüten kişiler olarak, vatandaşı korumak adına yaptıklarımız sağlık çalışanlarının aleyhine gibi algılandı. Tabii ki niyetimiz bu değildi. Sağlık çalışanlarıyla aynı bir noktaya gelebildik. Tabii kültürün değişmesi çok zordur. Bu kültür, zihniyet değişikliğini birlikte gerçekleştirirken zaman zaman bazı kavşaklarda karşı karşıya geldiğimiz oldu. Ama bunun böyle olmadığı bu gün ortaya çıkmıştır." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 10:29:03
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 14:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?