4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Akdağ’dan 2010 yılı müjdesi

BAKAN AKDAĞ’DAN 2010 YILI MÜJDESİ

Yeni yılda Erzurum’a 35 i Uzman 45 doktor ataması gerçekleştirerek adeta yeni yıl hediyesi veren Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ’dan bir müjdeli haber daha geldi.

Yapımına 1997 yılında başlanan ancak geçen süre zarfında tamamlanamayan yeni Erzurum-Tekman karayolunun, 2010 yılında bitirilerek hizmete açılacağı açıklandı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Erzurum Milletvekili ve Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve üstlenici firma nezdinde yapmış oldukları girişimlerin olumlu sonuçlar verdiğini kaydederek, yol projesi keşif artışı bedelinin imza onayı aldığını, bugüne kadar tamamlanan işin bedelinin ödenerek, problemlerin ortadan kaldırıldığını söyledi. Bakan Akdağ, toplam maliyeti 100 milyon TL tutacak projenin 2010 yılında tamamlanarak sonuçlandırılacağı müjdesini verdi.

TEKMAN YOLU KISALIYOR

2010 yılında gerekli ödeneğin temin edilerek 66 km.lik yolun sathi kaplama olarak tamamlanacağı müjdesini veren Bakan Akdağ açıklamasında; “Toplam maliyeti 2010 yılı fiyatlarıyla 100 Milyon TL olacak projeye bu güne kadar 62 Milyon TL harcandı. Bundan sonraki iş yapım bedelinin ödeneği de temin edilecek. Özellikle Ak Parti Hükümetinin göreve geldiği günden itibaren, bu yolun tamamlanması hususunda büyük çalışmalarımız oldu. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz bu çalışmalar sonucunda, Ulaştırma Bakanlığımız ve Karayolları Genel Müdürlüğümüzün de katkılarıyla ortadaki problemleri çözmüş bulunuyoruz. Nenehatun Köyü ve Hamamderesi kavşağını kullanarak gerçekleştireceğimiz proje sayesinde Tekman ve civarında yaşayan hemşehrilerimiz Erzurum’a daha kolay ve rahat bir güzergahla ulaşacaklar. Bu vesileyle Ulaştırma Bakanlığımıza ve Karayolları Genel Müdürlüğümüze sizlerin aracılığıyla teşekkürlerimizi sunuyorum. Yeni karayolumuz Erzurum’umuza ve Erzurumlumuza hayırlı olsun.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 19:22:05
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 21:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?