4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Akdağ'dan Davos değerlendirmesi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin dik duruşunu, onurlu duruşunu bütün dünyaya gösterdiğini söyledi. 

Erzurum'da yapımı tamamlanan Aile Sağlığı Merkezi ve Tekman Devlet Hastanesi'nin açılış törenlerine katılmak üzere bugün hava yolu ile Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ, Erzurum Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik ziyareti sırasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Bakan Prof. Dr. Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın Davos zirvesinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e tepkisiyle Türk milletinin hislerine tercüman olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin, devletinin ağırlığını bütün uluslararası camiada ortaya koyduğunu dile getiren Akdağ, "Gerçekten bu önemli bir meseleydi. Başbakanımız halkımızın hislerine tercüman olmuştur. Bir taraftan hizmet ederken bir taraftan da ülkenin itibarını en yüksek seviyede tutmak durumundasınız. Hükümetimiz ve Başbakanımız bunu en güzel şekilde ortaya koymuştur. Bu bundan sonra da bu şekilde devam edecektir" dedi. 

Başbakan Erdoğan'ın tavrı ile ilgili olarak yapılan eleştirilere de cevap veren Bakan Akdağ, "Diplomasi ülkenin onurunun ayaklar altına alınması değildir. Yapılan panele katılan kişi de oraya şahsı adına katılmamıştır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da orada Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin manevi kişiliğini temsil etmiştir. Orada yapılan yanlış millete yapılmış olarak değerlendirilir. Bugün bu tepkiyi eleştirenler milletin ruh kökenine yabancı, millete ve hislerine
yabancı olan kişilerdir. Bundan dolayı böyle bir duruşu yanlış yorumlayabilirler. Diplomasi hakarete uğramak anlamına gelmez. Başbakanımızın ifade ettiği gibi yumuşak oluruz, ancak uysal koyun tavrında olmayız. Bütün bu eleştiriler milleti tanımamak ve ruh durumunu bilmemekten geçiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 14:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?