4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Akdağ'dan seçim değerlendirmesi

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, muhalefet partilerinin oylarının 1-2 puan artmasını zafer olarak değerlendirmenin yanlış olacağını söyledi. Akdağ, seçimden daha çok hizmet etme ve vatandaşın gönlüne daha çok girme dersi çıkardıklarını belirtti.

AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan seçimlerin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde basın mensuplarının karşısına çıkan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, mahalli idareler seçimlerini değerlendirdi. TBMM Meclis İdare Amiri ve Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Palandöken Belediyesi'nin yeni Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediyesi'nin yeni Başkanı Ali Korkut ve Aziziye Belediyesi'nin yeni Başkanı Fatih Cengiz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Akdağ, Türk milletinin bir kere daha demokratik olgunluğunu ortaya koyduğunu söyledi. Türk halkının demokrasiyi içselleştirmiş bir halk olarak seçimlerde basiretini, ferasetini gösteren bir halk olduğunu belirten Akdağ, "Bu halkın oyları toplum mühendisliği çabalarıyla değiştirilemiyor. Seçimlerin verdiği en önemli mesajlardan biri budur" dedi.

Muhalefet partileri ve belli bir medya grubunun 29 Mart seçimleri öncesinde AK Parti'ye karşı sistematik bir mücadele yürütmelerine rağmen AK Parti'nin iki muhalefet partisinin oylarına eşit oranda oy aldığını belirten Bakan Akdağ, seçimlerden büyük bir başarıyla çıktıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın, ''Seçimlerden gereken dersi aldık'' açıklamasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akdağ, şunları söyledi:
"Başbakanımız, 'Başarısızlık var ders aldık demiyor', her seçimden çıkarılacak dersler var. Bizim de çıkaracağımız dersler var. Türkiye tarihinde 4 seçimde bu kadar zafer kazanan parti olmamıştır. Türkiye'de son yaşanan gelişmeler, konjonktürel olaylar oy oranlarının daha da yükselmesini engelledi. 2004 seçimleriyle kıyasladığımızda önemli bir oy kaybı yok. Birkaç puanlık azalma var. Bunu normal karşılıyoruz. Demokrasi seyrinde görülebilecek şeyler. Biz bu sonuçtan; daha çok hizmet etmemiz, vatandaşın
gönlüne daha çok girme dersi alıyoruz. İletişimle alakalı olarak yapacağımız ilave işler olduğunu görüyoruz. AK Parti bu seçimlerden zaferle çıkmıştır."  Oylarını 1-2 puan artıran muhalefetin bu sonuçlarını zafer gibi göstermenin de yanlış olacağını kaydeden Bakan Akdağ, "Ders almak gerekir diye konuştuğumuzda muhalefet partilerinin oylarını bir iki puan artırmalarını zafer gibi göstermek yanlış olur. Seçimler kazanma üzerine kurulur. Kazanamadıktan sonra oyların artmasıyla başarılıyım diyemezsiniz. Sayın Baykal'ın açıklamalarını biliyoruz. Siz başka partilere oy oranı biçerseniz, yanlış olur. 7-8 yıllık geçmişi olan AK Parti'nin geçmişi başarıyla dolu.

20-25 yıllık tecrübeye sahip liderler oylarını 1-2 puan artırmakla konuşuyorlar. Sahaya kazanmak için çıkılır. Geçen maçta 5-0 yenildim, bu maçta 5-1 yenildik demenin muhalefet partileri için bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ İŞARET ETTİ

Kesin sonuçla olmamasına rağmen Erzurum'da büyük bir başarıya imza attıklarını ifade eden Bakan Akdağ, "Gerek milletvekilleri, gerek yerel yönetimler itibariyle yeni bir dönemin başında olduğumuzu biliyoruz. Geçtiğimiz belediye dönemi ilimizde büyük bir başarıyla kendini ortaya koydu. Çok ciddi altyapı yatırımlarını gerçekleştirdik. Merkezi hükümet ve belediyelerimizin yatırımlarıyla artık Erzurum bundan sonraki yıllara hazır şehir haline geldi. Önümüzdeki yıllarda özellikle kentsel dönüşümü
gerçekleştirerek ÜNİVERSİAD'la ilgili atılımları gerçekleştirerek mükemmel bir belediyecilik seviyesine geleceğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.

ERZURUM DAĞ GİBİ ARKAMIZDA DURDU

Erzurum'da bulunan 20 ilçe ve büyükşehir belediyesini kazandıklarını belediyelerin sadece 3'ünü kaybettiklerini vurgulayan Akdağ, "Erzurumlu hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bizler AK Parti ailesi olarak Başbakanımızın gösterdiği istikamette, partimizin hedefleriyle uygun şekilde büyük Erzurum vizyonuyla hizmete gayret ettik. Verilen hizmetler ortak aklın ve ortak çabanın sonucudur. Eksiklerimiz olmuştur, tamamlayacağımız işler var. Sonuç itibariyle halkımız 4 seçimde de Erzurum'da dağ gibi arkamızda durdu. Hem oyları hem dualarıyla hem de gönülden muhabbetleriyle destek verdi. Bize de hizmetleri artırmak, daha çok çalışmak düşüyor. Bütün Erzurum halkına AK Partililer olarak şükranlarımızı arz ediyoruz" diye konuştu.
Bakan Akdağ, bugün milletvekilleri olarak Ankara'ya gideceklerini, yeni seçilen başkanların da görevlerine başlamalarından sonra Erzurum'daki meseleleri bir kez daha gözden geçirmek üzere bir araya geleceklerini ve gelecekle ilgili planlamalar yapacaklarını kaydetti.
Bakan Akdağ, Milletvekilleri Aksak ve Gülyurt ile İl Başkanı Tanfer, seçimlerden zaferle çıkan belediye başkanlarını tek tek tebrik ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 18:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?