7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Akdağ'ı kızdıran iddia

BAKAN AKDAĞ'I KIZDIRAN İDDİA

Erzurum'da "Tarım ve Hayvancılık" konulu istişare toplantısında Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği (DOĞTARBESBİR) Başkanı Nazmi Ilıcalı'nın, "Bazı bakanların adamları bizim bölgedeki projelere el atarak çiftçilerimizi dolandırıyorlar" iddiası Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ı kızdırdı.

Erzurum Ticaret Borsası'nda bugün düzenlenen toplantıya Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu ve kentte tarım ve hayvancılıkla ilgili birim temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Doğu Anadolu Projesi'nin (DAP) bölgenin kalkınması için kaçırılmaz fırsat olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ ise tarım ve hayvancılık alanında yapılan çalışmalardan özet sunarak DAP'ın değerlendirilmesi için çiftçilere fikir önerisinde bulundu.

Daha sonra katılımcılar Bakan Akdağ'a, tarım ve hayvancılık alanında kendi fikir ve görüşlerini belirttiler. Söz alan DOĞTARBESBİR Başkanı Nazmi Ilıcalı, Erzurum'un et ve sütte sınıfta kaldığını ileri sürdü. Ilıcalı, DAP kapsamında bazı bakanların ve müsteşarların adamlarının Ankara'dan çantalarını alarak kente geldiklerini ve konu hakkında fazla bilgisi olmayan çiftçileri dolandırdıklarını iddia etti.

İddianın üzerine Nazmi Ilıcalı'nın konuşmasına müdahale eden Bakan Akdağ, "Bu söyleminize müdahale etmek durumunda kaldım. Burası toplantı salonu ve burada söylenenler çamur gibi kalabilir. Bizim ne Tarım Bakanımızın ne de müsteşarımızın bu anlamda adamı falan hiç kimsesi yoktur. Olamaz. Eğer istismar eden varsa köylümüz de, çiftçimiz de uyanık olsun. Yani bir adam dolandırıcılık yapıyorsa, dolandırıcılık yapmak istiyorsa ona karşı da biz tedbirlerimizi alalım" dedi.

Bakan Akdağ, ardından söz alanların üç dakikayı aşmamak kaydıyla görüşlerini belirtmesini istedi. Bunun üzerine Nazmi Ilıcalı, teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

BAKAN AKDAĞ'I KIZDIRAN İDDİA
BAKAN AKDAĞ'I KIZDIRAN İDDİA
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 12:44:02
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 13:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?