4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AKP 9 ilçede temayül yoklaması yaptı

AK Parti Erzurum'da 9 ilçede başkan aday adayları için temayül yoklaması yaptı.

Partili delegelerin büyük ilgi gösterdiği temayül oylamasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, seçimlerde yüzde 70'ten fazla oy alacaklarını iddia etti.

AK Parti Erzurum'da Yakutiye, Aziziye, Palandöken, Karaçoban, Karayazı, Pasinler, Hınıs, Çat ve Narman ilçelerinde başkan aday adayları için temayül yoklaması yaptı. AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın divan başkanlığını yaptığı temayül oylaması Palandöken Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Partili delegelerin büyük ilgi gösterdiği oylamada konuşan Milletvekili Mercan, Erzurum'dan yeniden aday gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in artık ustalık dönemine geçtiğini belirterek, 29 Mart 2009'daki seçimlerde daha fazla oy alacağını söyledi.

AK Parti siyasetinin küçük hesapları kapsayan bir siyaset olmadığını belirten Mercan, aday adaylarına da birlik beraberlik çağrısı yaptı. Dünyanın en önemli gücü haline gelen Türkiye'nin artık yaşanan olaylarda etkin rol aldığını ifade eden Mercan, "Filistin'de yaşanan olaylar sonrası sayın Başbakanın hemen Suriye, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan'ı kapsayan ziyaretler yapması, probleme el atması barış için çabalaması bunun en iyi örneğidir" dedi. Seçilecek başkanlardan mevcut hizmetlerin üstüne hizmet üretmelerini isteyen Mercan, seçimlerde oyların artırılması için birlikte çalışılmasını istedi.

Temayül yoklamasına katılan aday adaylarına başarılar dileyen Başkan Küçükler, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak seçimlerde bir iki başaracaklarını söyledi. Erzurum tarihinde hiçbir belediye başkanının ikinci kez seçilemediğini ifade eden Küçükler, "Biz 29 Mart seçimlerinde bir ilki başaracağız. İkinci defa başkan seçilme başarısını gösteren parti AK Parti olacaktır" diye konuştu.

Konuşmasında Filistin'de yaşanan katliam sebebiyle İsrail'i kınayan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer, 22 Temmuz seçimlerinde yüzde 70'lik oy oranıyla Erzurum'un Türkiye birincisi olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "29 Mart 2009 tarihinde yapılacak seçimlerde yine Erzurum'u Türkiye'nin birincisi yapacağız. Bu konuda parti teşkilatıma, belediye başkanlarıma ve partililere güveniyorum. Hep birlikte el ele vererek bunu başaracağız."

Konuşmalardan sonra 9 ilçeyi kapsayan temayül oylamasına geçildi. Delegeler hazırlanan listelerde bulunan en fazla 3 ismi işaret ederek tercihlerini belirtti. Gün boyu sürecek oylama sonunda sandıklar açılmadan AK Parti Genel Merkezi'ne götürülerek sayım orada gerçekleştirilecek.

Bu arada AK Parti yöneticileri; Horasan, Aşkale, Oltu, Olur, Köprüköy, Uzundere, Tekman, Şenkaya, Pazaryolu, İspir ve Tortum ilçelerinde mevcut başkanlarla yola devam edileceğini açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 17:38:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?