4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AKP adayları mühendislerle buluştu

AK Parti Erzurum ilçe belediye başkan adayları, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesine konuk oldu.


İnşaat mühendisleri Odası Erzurum Şubesi’nce yaklaşan yerel yönetim seçimleri dolayısıyla tüm siyasi partilerin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının katılacakları platform kapsamında bugün AK Parti Erzurum ilçe belediye başkan adayları, odaya konuk oldu.

AK Parti Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt ve Fazilet Dağlı Çığlık’ında katıldıkları platformda Palandöken Belediye Başkan adayı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkan adayı Ali Korkut ve Aziziye Belediye Başkan adayı Fatih Cengiz, mühendislerle istişarede bulundu. Toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in il dışında bulunduğu için katılamadığı belirtildi.


Platformun açılış konuşmasını yapan Milletvekili Çığlık, mühendislerle belediyeler arasında diyalogların kurulması için gerçekleşen toplantının sevindirici olduğunu söyledi.


Milletvekili Gülyurt ta, hükümet olarak kentsel dönüşüm projesine önem verdiklerini ifade ederek, bu manada mühendislerle, meslek örgütleriyle sürekli görüş alış verişinde bulunduklarını belirtti.


Oda Başkanı Ünal Kıraç ise, yaklaşan yerel yönetim seçimleri öncesinde oda olarak tüm siyasi partilerin Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının katılacağı bir platform düzenlediklerini kaydederek, “Bu platformda adaylar projelerini anlatacak ve inşaat mühendislerinin sorularını cevaplayacaklardır. Bu toplantıda, belediyelerin yatırımlarının büyük oranda mühendis tabanlı olduğu görülen projeleri, teknik elemanların bakış açısıyla sorgulanacaktır. Tüm siyasi partilerin sırayla katılacakları bu toplantıların ilke bugün AK Parti adaylarıyla yapılıyor. Bu toplantıların Erzurum için önemli olduğunu düşünüyoruz.”dedi.
Daha sonra katılımcı belediye başkan adayları sırayla seçildikleri takdirde yapacakları projeleri anlatarak, ilgili sivil toplum ve meslek kuruluşlarından gerekli desteği beklediklerini belirttiler.

İha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?