4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AKP'de kadınlar listelere girdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclislerinde kadın üyelere yer vermediği için eleştirdiği Erzurum İl Teşkilatı, listelerde 17 kadın meclis üyeliği adayına yer verdi.

Başbakan Erdoğan'ın çıkışından destek alan AK Partili kadınlar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri adaylarının ön sıralarında yer aldı. AK Parti'nin Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliği listelerinde kadınlara öncelik vermesi AK Parti'de kadınların zaferi olarak değerlendirildi.

AK PARTİ'DE 17, MHP'DE 1 KADIN ÜYE ADAYI VAR

Büyük bir çoğunluğu seçilebilecek sıralardan Belediye Meclis üyesi adayı gösterilen AK Partili 17 kadından üçü de İl Genel Meclis üyeliğine aday olarak gösterildi. Belediye başkanlıklarına aday çıkaramayan AK Partili kadınlar, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelikleri için uzun süredir yürüttükleri mücadelelerini istediklerini alarak sonlandırdı. Seçimlerin bir diğer iddialı partisi MHP'de ise sadece bir kadın adaya yer verildi. Palandöken Belediye Meclisi'ne seçilme ihtimali zayıf olan 15. sıradan aday
gösterilen Zeynep Turan, MHP'nin tek kadın yüzü oldu.

KADINLARIN BÜYÜK ZAFERİ

AK Parti'de, İl Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir, Demet Gürel, Serap Ağar, Leman Karaca, Serap Nalbantoğlu, Serap Kurtuluş, Zühal Hancıgaz, Gülşen Seferoğulları, Şengül Tan, Hatice Çolak, Ebru Ulaştepe, Sevgi Acar, Ziyade Nar, Belediye Meclisi üyelikleri aday listesinde yer bulurken, Selcen Karagöl, Reyhan Dağyıkan ve Merve Küçükali, İl Genel Meclisi üyesi adaylığında yer alan kadınlar oldular.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 11:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?