6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

AKP'de temayül yoklaması yapıldı

AK Parti 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi Erzurum'da teşkilat temayül yoklaması yaptı. AK Parti'nin Belediye Başkanlıklarına sahip olduğu 12 Büyükşehir'de gerçekleştirilen temayül yoklamasında Erzurum Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarının devam edip etmemeleri konusunda teşkilat mensuplarının görüşleri soruldu. 


Palandöken Dedeman Otel'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi'nin başkanlığında gerçekleştirilen temayül yoklamasında mevcut başkanların hizmetleri değerlendirildi. 

Temayül öncesinde partililere hitaben konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ülkenin kalkınmışlık ve gelişmişliğinin yerel yönetimlerden başlayacağını belirterek, bunun için AK Parti olarak yerel yönetimlere büyük önem verdiklerini söyledi. 29 Mart seçimlerinde daha çok belediyede daha çok oy oranı ile iş başına gelmek istediklerini belirten Tanrıverdi, "Bu temayül yoklamaları bugün 12 ilde yapılıyor. Basına ve halka açık herkesin önünde bir değerlendirme yapıyoruz. Sizlerin görüşleri doğrultusunda hazırlayacağımız raporu sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımıza bildireceğiz. Bu temayül yoklaması adayın belirlenmesi değil, mevcut başkanlarla yola devam edilip edilmeyeceğinin tespitine yöneliktir. Herkesten ilkelerimiz doğrultusunda duygusal davranmadan vicdanen soruları cevaplandırmalarını istiyoruz" diye konuştu. 

Temayül yoklamasında daha sonra Erzurum merkez ve ilçelerinden gelen yaklaşık 2 bin 500 parti yöneticisi ve meclis üyesi, Belediye Başkanları ile ilgili değerlendirmelerini gizli oylama usulü ile yaptı. 

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği temayül yoklamasında Belediye Başkanlarının oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 15:08:09
Güncelleme :3 Aralık 2008 Çarşamba 15:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?