4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

AKP'den bürokrat operasyonu

AK PARTİ'DEN BÜROKRAT OPERASYONU

AK Parti MKYK Üyesi Erzurum Milletvekili Muzaffer Gülyurt, Erzurum'da Tarım İl Müdürü başta olmak üzere birkaç kurum müdürünün değiştirileceğini açıkladı.

Parti il binasında düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Gülyurt, Erzurum bürokrasisi üzerinde yaşanan tartışmaların ardından bazı kurumlarda değişikliklere gidileceğini açıkladı. Başta Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere birkaç kurumda değişiklik için çalışmalara başlandığını belirten Gülyurt, Erzurum'a atanan Niğde Valisi Sebahattin Öztürk'ün tecrübeli biri olduğunu ve aldıkları referanslardan hareketle ilde kalıcı hizmetlere imza atacağına inandığını söyledi.

 ERZURUM TEBRİZ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

Geçtiğimiz hafta Ankara'da İran büyükelçisinin daveti üzerine İran'a komşu illerin milletvekilleri ile bir araya geldiklerini anlatan Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt, söz konusu toplantıda Erzurum'un İran'ın Tebriz kenti ile kardeş şehir olmasının gündeme geldiğini belirtti.

Daha önce Erzurum eski valileri Emrullah Zeybek ve Mustafa Malay döneminde gündeme getirilen ve protokol hazırlanmasına rağmen gerçekleşmeyen bu anlaşmanın hayata geçmesi için girişimlere başladıklarını anlatan Prof. Dr. Gülyurt, iki şehir arasındaki sosyal ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin bölgeye ciddi katkılar sağlayacağına işaret etti. Önümüzdeki aylarda bölgeden bir heyet halinde Tebriz'e bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatan Prof. Gülyurt, Erzurum'un ilişkilerle yeniden bölgenin ticaret merkezi olacağını ifade etti.

Prof. Dr. Gülyurt, Erzurum ve Tebriz arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması için de girişimlerin her iki ülkenin Ulaştırma Bakanlıkları nezdinde devam ettiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 17:41:05
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 21:50:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?