8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

AKP'den Osman Durmuş'a tepki

AK PARTİ'NİN OSMAN DURMUŞ TEPKİSİ

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, TBMM'de yaşanan olayların üzüntü verici olduğunu belirterek, MHP Milletvekili Osman Durmuş'un ifadeleriyle TBMM ve Türk siyasetine kara bir leke olduğunu söyledi.

Beraberinde Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen İl Başkanı Murat Kılıç, TBMM'de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Siz peygamber olarak anılan Başbakanın eşini GATA'ya nasıl almazsınız. 3-5 kuruş paranıza güveniyorsunuz. Sizin muayenehanelerinizi kapatsın da bir görün şeklindeki ifadeleriyle" Osman Durmuş'un TBMM ve Türk siyasetine kara bir leke olduğunu bildiren AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, "Parti mensubu il genel meclisi üyesi bir zatın gafletinden istifa etmeye çalışarak olayı Başbakanımızın eşinin başörtüsüyle alay etmeye çalışması ancak Osman Durmuş'a yakışır bir basitliktir" ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Kılıç, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımızın eşinin GATA'ya alınmayışını eleştirmek yerine Sayın Başbakanımızın eşinin başörtüsüyle alay etmeye çalışmak ne vicdanla, ne demokrasi inancıyla bağdaşır. Bu ülkede demokrasi herkese lazımdır. Bunu MHP iktidarda iken anlamış olmalıydı diye düşünüyoruz. Biz MHP tabanının baş örtüsüne böyle bakmadığını biliyoruz. Fakat maalesef MHP tavanı CHP zihniyetiyle, CHP'nin türbana bakışıyla birebir örtüşüyor. Yasakçı zihniyeti destekleyen türban yasağını onaylayan ve türbanla alay eden bir

tutum sergiliyor. Osman Durmuş'un açıklamaları CHP ve MHP'nin nasıl ruh ikizleri olduğunu çok somut bir örneğidir. İktidar oldukları dönemde Ecevitlerin azarlamalarına aldırış etmeyen MHP ve Osman Durmuş aynı hoşgörüyü maalesef başörtüsü için göstermemiştir."

"Osman Durmuş'un sağlık bakanlığı yaptığı günleri bu milletin unuttuğunu mu sanıyor" diyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Hastaların kızakla taşındığı, mazot parası olmayana ambulans hizmeti verilmeyerek ölüme terk edildiği, fakir fukaranın eczaneden ilaç alamadığı, bıçak parası vermeden ameliyat olunamadığı günleri bu millet unutmadı. Bu millet beyaz gömleklilerin hakkını savunuyormuş gibi görünen Osman Durmuş'un beyaz gömleklileri makamından kovarken, ellerini kalorifere bastırarak nasıl sıcaklık testi yaptırdığını ve onların onurlarını nasıl kırdığını unutmadı. Çok şükür milletimiz bu kötü günlerden kurtuldu."

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın hem Türkiye'nin, hem de Erzurum'un medarı iftiharı olduğunu ve kendisiyle gurur duyduklarını söyleyen Kılıç, "Milliyetçilik bu millete hizmet etmektir. Değerleriyle alay etmek değil. Osman Durmuş yaptığı hakaretlerden dolayı başta tüm İslam aleminden ve tüm Türk halkından özür dilemeli ya da istifa etmelidir. Aksi halde kendisini bu millet affetmeyecektir" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'NİN OSMAN DURMUŞ TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 12:40:00
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 19:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?