6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

AKP'den Yakutiye Beldesi'ne ziyaret

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Yakutiye Belediyesi’ni ziyaret etti. AK Parti Milletvekili İbrahim Kavaz ve İl Başkanı Hüseyin tanfer ile birlikte Yakutiye Belediyesi’ne gelen genel başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Belediye Başkanı Fahrettin Atınç’tan çalışmaları ve ekonomik durum hakkında bilgi aldı.


Yakutiye Belediyesi’nin özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini belirten Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, bu amaçla bir çok semt ve mahallede kamulaştırma yaptıklarını söyledi. TOKİ ile işbirliği içerisinde toplu konut yapıldığını vurgulayan Başkan Atınç, “Belediyemiz Erzurum’un merkezini oluşturduğundan yerleşik nüfus 110 bin iken gündüzleri bu nüfusumuz 300 bine kadar çıkmaktadır. Yani belediyemiz normalde 300 bin kişiye hizmet vermektedir. Sosyal belediyecilik anlayışıyla Doğu Anadolu bölgesinde bir ilk olan Şefkat Evi’ni oluşturduk. Burada şiddete uğramış kadınların sığındıkları bir mekan oluşturduk. Şu an Şefkat Evi’nde 15 kadın ve 10 çocuk barınmaktadır.”dedi.


Yakutiye’nin ilçe belediyesi olmasının ardından birleşecek beldeleri harita üzerinde anlatan Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, söz konusu Yakutiye Belediyesi’ne bağlanan yeni beldelere de yol, asfalt, karo gibi belediyecilik hizmetleri götürmekten mutlu olduğunu ifade etti.


Erzurum’a bir takım inceleme ve toplantılar yapmak üzere geldiğini belirten AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Erzurum’da 3 ilçe belediyesi olmasıyla bunların oluşumları hakkında bilgi alış verişinde bulunacaklarını kaydetti.


Daha sonra Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, ziyaretin anısına Oltutaşı tespih ile kravat iğnesi hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 18:13:58
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 18:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?