7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

AKP'li Kapusuz Erzurum'da

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SALİH KAPUSUZ ERZURUM'DA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, "Türkiye Buluşmaları" kapsamında Erzurum'un Oltu ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Karayoluyla geldiği Oltu'da kalabalık bir partili grubu tarafından karşılanan Kapusuz Belediye Sinema Salonu'na geçti.

Beraberinde AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kavaz, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ve Erzurum İl Teşkilat Başkanı Özgür Bostancı'nın da bulunduğu bir heyetle "Türkiye Buluşmaları" adı altında Oltu'ya gelen Kapusuz, "Türkiye'nin tüm illeri ve Oltu gibi önemli ilçelerinde halkımızla bir araya gelerek ülke gündemine dair yaptığımız çalışmaları paylaşıyoruz" dedi.

Program sonrası Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek'i de makamında ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve beraberindekilere Başkan Ziyrek, Oltu Cağ Kebabı ikramında bulundu.

 

"PROBLEM YUMAĞI BİR COĞRAFYANIN ORTASINDAYIZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, parti olarak milleti için varolan bir siyasi anlayışı benimsediklerini belirterek, "AK Parti olarak adalet ve kalkınmayı şiar edinmiş bir partiyiz. Ne içerde ne de dışarıda kendimize düşman değil, rakip arıyoruz. Ülkemizi maddi ve manevi açıdan kalkındırmayı önemseyen bir siyasi parti olarak mücadele veriyoruz. Dünyanın enerji koridorları üzerinde bulunan ülkemiz her daim kuşatma altına alınmıştır. Dünyanın problem yumağı bir coğrafyanın ortasındayız.

Etrafımızda birçok sorun kümelenmişken, geçmişi şerefle yoğrulmuş bu milletin bunlara gözümüzü kapayamayız" diye konuştu.

 

"BATI'NIN YARAMAZ ÇOCUĞU TEDİRGİN OLDU"

İsrail'in İHH yardım gemisine yaptığı saldırıyı da değerlendiren Kapusuz, İsrail'in yaptığı bu zulüm ve saldırının her açıdan bir bedelinin olduğunu dile getirdi.

Salih Kapusuz, bugüne kadar dünya ülkeleri ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını muhatap almayan İsrail'in Türkiye'nin tavrına anında kayıtsız kalmayarak ilk defa büyük bir tedirginlik yaşadığını kaydetti.

Kapusuz, "İsrail'in yaptığı bu tür zulüm ve saldırılara sesini çıkaramayan dünya ülkeleri Türkiye'den haklı olarak yükselen 'artık yeter' sesine kulaklarını tıkayamadı. Batı'nın yaramaz çocuğu İsrail, Başkanımızın '24 saat içerisinde bize ait bir çöp dahi orada kalmayacak, derhal hepsi Türkiye'ye iade edilecek' talimatına boyun eğmek zorunda kaldı. Davos'ta bile bütün dünya liderlerinin söylemek isteyip de söyleyemediğini bir Türk lider çıktı ve dünyaya haykırdı. Bir hafta içerisinde 6 ülke dolaşan bir

başka lider yoktur" ifadelerini kullandı.

 

"ŞİMDİYE KADAR TÜRKİYE'DE SİVİLLERİN YAPTIĞI BİR TEK ANAYASA YOKTUR"

Anayasa değişikliği hakkında da görüşlerini aktaran Kapusuz, "Bugüne kadar yapılan tüm anayasalar olağanüstü şartlarda askerler tarafından yapıldı. Sivillerin yaptığı bir tek anayasa yoktur. Şimdi yapılacak bu yeni anayasa değişikliği ile ilk kez sivil bir anayasa yapılmış olacak. Bu anayasa millet iradesinin öne çıktığı millete ait bir anayasa olacaktır" şeklinde konuştu.

Kapusuz ülke ekonomisinin büyük zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini belirterek, ANAP-MHP-DSP koalisyon hükümeti döneminde bir gecede batan 22 bankanın milletin sırtına 50 milyar dolar bıraktığını kaydetti.

"Gayret olmadan sonuç alınamaz." diyen Kapusuz, ülkenin içerisine düşmüş olduğu o buhrandan iktidarları sayesinde kurtulduğunu bildirerek hedeflerinin 2025 yılında Türkiye ekonomisini dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak olduğunu söyledi.

Kapusuz, programın ardından Erzurum'a hareket etti.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SALİH KAPUSUZ ERZURUM'DA
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SALİH KAPUSUZ ERZURUM'DA
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SALİH KAPUSUZ ERZURUM'DA
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SALİH KAPUSUZ ERZURUM'DA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 17:51:05
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 18:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?