6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Alaca şehitleri anıldı

Ilıca ilçesine bağlı Alaca köyünde 90 yıl önce Ermeni mezalimine uğrayan 278 şehit, bugün düzenlenen törenle anıldı.

Alaca Şehitliği'nde anıta çelenk sunumu ve saygı atışıyla başlayan törende, Ermeni mezalimi kınandı. Törende ilk olarak Alaca köyü Muhtarı İshak Söylemez ve Garnizon Komutanlığı adına Yüzbaşı Polat Can, Ermeni mezalimini anlatan birer konuşma yaptılar. Daha sonra kürsüye çıkan dedesini Allahu Ekber Dağları'nda şehit veren şehit torunu Nevzat Karabağ Lisesi öğrencisi Deniz Karadayı, "Bayrak" şiirini okudu. Karadayı'nın okuduğu şiir duygulu anlar yaşattı.

Atatürk Üniversitesi Türk Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, yaptığı konuşmada ispat ve belgelerle Ermeni zulmünün ortaya konulduğunu söyleyerek, "90 yıl önce Alaca'da 278, Erzurum'da 50 bin ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin genelinde 519 bin Müslüman Türk, Ermeniler tarafından katledilmiştir" dedi. Daha sonra şehitler için dualar okunarak, şehitlik müzesi gezildi.

Törene; Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, Ilıca Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca Garnizon Komutanı Albay Mahir Kıran, askeri erkan ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 15:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?