6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Alanında otorite doktorlar buluşuyor

Atatürk Üniversitesi ile Türkiye Organ nakli kuruluşları Koordinasyon Derneği’nin (TONKKD) ortaklaşa organize ettiği Transplantasyon 2008 kongresi Erzurum’da yapılacak. Organ naklinin kalbinin Erzurum’da atacağı kongreye Avrupa ve ABD’den önemli ve sahasında otoriter bilim adamları katılacak. 

Kongre Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Polat, Transplantasyon 2008 kongresinde Organ nakli konusunda son gelişmeleri değerlendireceklerini belirterek, “Kongrede gerek yurtiçi, gerekse yurtdışından deneyimli bilim adamlarının katılımı ile doyurucu bilimsel aktiviteler yanı sıra Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, derin tarihi değerleri ve misyonu olan Erzurum'u katılımcılara anlatma imkanı bulabileceğiz” dedi. 

ABD Yale Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Direktörü Prof. Dr. Şükrü Emre’nin yanı sına ABD ve Avrupa’dan sahasında otoriter çok sayıda bilim adamının Erzurum’da buluşacağını dile getiren Prof. Dr. Polat, kongrenin açılış töreninin Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapılacağını ve daha sonra kongreye Palandöken Polat Renaissance Otel’de devam edileceğini kaydetti. 

15-18 Ekim tarihleri arasında organize edilen kongrede İmmünoloji , Organ Bağışını Arttırma Yolları, Marjinal Donörler ve Kullanımı, Tolerans, Hepatit B ve Hepatit C donörler ve alıcılar, Solit Organ Transplantasyonu, Karaciğer, Böbrek, Kalp, İnce Bağırsak, Pankreas, Pediatrik Tranplantasyon, Transplantasyon ve Patoloji, Transplantasyon ve Enfeksiyon, Transplantasyon ve Radyoloji, Organ Naklinde Hemşirelik Hizmetleri konularının değerlendirileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:05:50
Güncelleme :14 Ekim 2008 Salı 15:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?