8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Albay Gençoğlu sorgulanıyor

ALBAY GENÇOĞLU'NUN SORGUSUNA BAŞLANDI

Eskişehir'de gözaltına alınan Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Recep Gençoğlu'nun Erzurum Adliyesi'ndeki sorgusuna başlandı.

Eskişehir'de gözaltına alındıktan sonra önceki gün Erzurum'a getirilen Albay Recep Gençoğlu, Merkez Komutanlığı'ndan alınarak sabah saat 10.00 sıralarında Erzurum Adliyesi'ne getirildi. Erzurum Özel Yetkili Savcı Osman Şanal tarafından sorgulanan Albay Gençoğlu'nun Eskişehir'deki makamından alınan bilgisayar kayıtları da bugün sabah saatlerinde savcılığa ulaştı. Albay Gençoğlu ile birlikte gözaltına alınan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Astsubay Ş.B.'nin de

bugün sorgusunun tamamlanması bekleniyor.

Albay Gençoğlu'nun avukatlarından Erol Halka, Erzurum Adliyesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bizim için en önemli konu şuydu; kendisinin makamında yer alan bir takım bilgisayar sistemleri şu anda Eskişehir'den buraya getirtilmiş durumda. Ancak Eskişehir'de söz konusu bilgisayar sistemlerinin imajları bire bir alınamamıştı. Bu konu bizim için çok önem arz ediyor. Bunu özel yetkili savcımıza talep ettik. Onlar da talebimizi gayet makul bir şekilde karşıladılar. Sorgu ve diğer safahattan

sonra söz konusu bilgi ve belgelerin imajlarının alınabilmesi amacıyla teknik ekiplerle beraber ilgili yerlere geçeceğiz. Bu anlamda talebimiz savcılık tarafından kabul edilmiş durumda" dedi.

Erzincan Jandarma Komutanı olarak görev yaparken 30 Ağustos 2009'da Eskişehir'e atanan Kıdemli Albay Gençoğlu, Erzincan'da yürütülen soruşturma kapsamında 27 Ocak'ta gözaltına alınmış ve 28 Ocak tarihinde askeri uçakla Erzurum'a getirilmişti.

ALBAY GENÇOĞLU'NUN SORGUSUNA BAŞLANDI
ALBAY GENÇOĞLU'NUN SORGUSUNA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 14:31:03
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:32:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?