4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ali Korkut'tan 23 Nisan mesajı

Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda yarınımız çocukların bayramını kutladı.
 
Korkut, "Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, Türk Devrimi'nin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumudur" dedi.

Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı olduğunu belirten Ali Korkut, "Çocukların olumsuzluklardan etkilenmeden mutlu bir yaşam sürmelerinin sağlanması, geleceklerinin güvence altına alınması, Devlet'in yanı sıra, bireylerden başlayarak toplumun tüm kesimlerinin çabasını gerektirmektedir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan'ın taşıdığı simgesel değer ve anlamlara sahip çıkmalı, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için vargücümüzle çalışmalıyız. Ulusumuzun en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidirler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum” dedi.

Ali Korkut, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açıldığını söyledi. Korkut, “Geleceğimizi aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olmuştur. Meclis'in açılması, kurtuluş hareketinin ulusallaşmasında ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması sürecinde atılan çok önemli bir adımdır. Kurtuluş Savaşı'yla yalnızca yurt toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda yurttaşlarımızın düşünce ve duygularının ortak ürünü olan, millet bilincini üstün kılan, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERDEN BELEDİYEYE ZİYARET

Güneş İlköğretim okulu öğrencileri son derslerini Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un makamında yaptılar. Okul Müdürü Musa Sönmez ve öğretmen Gülay Yurtlu eşliğinde Yakutiye Belediye Başkanını ziyaret ettiler.

Makamında öğrencileri karşılayan Ali Korkut, sorular karşısında terledi. Öğrenciler çevre ve yeşil alan ile ilgili sorulara ağırlık verirken, belediyenin işleyişi, gelirler ve çalışma alanlarını sordular. Öğrencilere şeker ve meyve suyu ikramında bulunan Ali Korkut, “Çocuklar gerçekten iyi yetişmişler. Oldukça anlamlı sorular geliyor. Buarada beni de terlettiler. Öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımız bizim geleceğimiz, onlara iyi bir dünya bırakmak durumundayız. Bunun gayreti ve bilinci içerisindeyiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 10:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?