4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Alışveriş merkezi 21 Ekim’de açılıyor

ERZURUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ 21 EKİM’DE AÇILIYOR

Avrupa’nın önde gelen gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketlerinden REDEVCO’nun Türkiye’deki ilk yatırım projelerinden biri olan Erzurum Alışveriş Merkezi’nin 21 Ekim 2009 Çarşamba günü açılacağı bildirildi.

Dünyaca ünlü mimarlık firması Chapman Taylor ve RedevConcepts tarafından şehrin yerel mimarisi göz önünde tutularak tasarlanan Erzurum AVM, aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası yeşil bina standardı BREEAM Sertifikası’na sahip ilk binası ve sertifikalı ilk yeşil alışveriş merkezi olacak.

Redevco Alışveriş Merkezi'nin açılışı sebebiyle Polat Renaissence Erzurum Oteli'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Proje ekibi sorumlularından İlker Aydın Hollanda merkezli uluslararası gayrimenkul yatırım ve geliştirme firması REDEVCO’nun Türkiye’deki ilk yatırım projelerinden biri olan Erzurum Alışveriş Merkezi Projesi için 75 milyon Avro harcandığını, merkezin 21 Ekim Çarşamba günü kapılarını ziyaretçilerine açacağını söyledi.

Erzurumlulara “Size layık bir alışveriş merkezi” teması ile hitap eden Erzurum AVM’de, alışveriş merkezleri konusunda uluslararası deneyime sahip dünyaca ünlü mimarlık ofisi Chapman Taylor ile REDEVCO’nun kendi bünyesindeki tasarım ekibi RedevConcepts birlikte çalıştığını ifade eden Aydın, Erzurum’un yöresel mimarisinin modern bir yorumu olarak hayata geçirildiğini kaydetti.

İlker Aydın, Erzurum Alışveriş Merkezi açıldıktan sonra, REDEVCO’nun çevre duyarlılığı politikasının ana ilkelerinden birine uygun olarak, binanın çevresel performansının sürekli iyileştirilmesini temin etmek üzere “Kullanımda BREEAM” Sertifikası için de ayrıca başvuruda bulunulacağı bildirdi.

BÖLGE’NİN EN BÜYÜK HİPERMARKETİ, SİNEMA KOMPLEKSİ VE
ÇOCUK OYUN ALANI ERZURUM AVM’DE

Erzurum Alışveriş Merkezi, 32 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alanda ulusal ve uluslararası birçok markayı Erzurumlularla buluşturacak. 8 bin metrekarelik alanda hizmet verecek Carrefour ile Bölge’nin ilk hipermarketine ve 8 salonuyla faaliyete geçecek Cinebonus ile şehrin en büyük, konforlu sinema kompleksine ev sahipliği yapan Erzurum Alışveriş Merkezi gerek Erzurum halkı gerekse de çevre iller için alışveriş deneyimini daha da renkli kılacak ve geniş eğlence imkanlarına sahip cazip bir sosyal alan işlevi görecek. Playhouse firması tarafından işletilecek olan Bölge’nin en büyük çocuk oyun alanı ve Bölge’nin en büyük teknoloji marketi Teknosa’yı da bünyesinde bulunduran Erzurum Alışveriş Merkezi, ayrıca birçok yeni markanın şehirdeki ilk sunumlarını yapacakları merkez olacak. Basın toplantısında AVM Müdürü Hakan Altın da mağaza hakkında bilgiler verdi.

21 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

Cofra Holding bünyesi içinde yer alan REDEVCO, Avrupa’nın en geniş perakende gayrimenkul portföylerinden birinin geliştiricisi ve yöneticisidir. Portföy, Avrupa’nın önemli kentlerinin en gözde konumlarında bulunan gayrimenkullerden oluşmaktadır. 21 ülkede faaliyeti süren REDEVCO, başlıca faaliyet alanı olan Avrupa’nın yanı sıra Asya pazarına da girmiş, Hong Kong ve Yeni Delhi ofislerini açarak bu bölgede de perakende gayrimenkulü yatırımı ve geliştirilmesine yönelik bir portföy oluşturma yolunda ilk adımlarını atmıştır. Ofis binaları ve lojistik merkezlerini de kapsayan REDEVCO portföyü, toplam değeri 7,1 milyar Avro’ya ulaşan 800’den fazla gayrimenkulden oluşmaktadır.

ERZURUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ 21 EKİM’DE AÇILIYOR
ERZURUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ 21 EKİM’DE AÇILIYOR
ERZURUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ 21 EKİM’DE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 15:49:04
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 16:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?