4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Alışveriş merkezi bitmek üzere

Hollanda merkezli uluslararası gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Redevco'nun krize rağmen Erzurum'daki 120 milyon liralık alışveriş merkezi inşaatında sona gelindi.

Kış mevsiminde bile inşaatı sürdüren Redevco, önümüzdeki Eylül ayında açılışını yapacağı merkezle birlikte, Erzurum'u Avrupa gayrimenkul pazarına taşıyacak. Bu yatırımla birlikte Erzurum'un tüm dünyada düzenlenen fuarlarda boy göstereceğini söyleyen Redevco Ticari Departman Yöneticisi İlker Aydın, “150 yıllık geçmişe sahip Redevco garantisini taşıyan bu merkez sayesinde Erzurum'u tüm dünya daha yakından tanıyacak" dedi.

Ticari gayrimenkul alanında Avrupa'nın en büyüklerinden olan Redevco'nun temelini 2007 yılı Temmuz ayında Palandöken ilçesinde attığı 'Erzurum Redevco alışveriş merkezi' önümüzdeki Eylül ayında açılacak. Yaklaşık 90 bin metrekare kapalı alanıyla Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olacak Erzurum Redevco'nun, sosyal bir yaşam alanı oluşturacağını belirten Ticari Departman Yöneticisi İlker Aydın, ulusal ve uluslararası markaları kente taşıyacaklarını bildirdi. Erzurum Redevco'yla kentin Avrupa gayrimenkul pazarına adım attığını ifade eden Aydın, bundan böyle tüm uluslararası fuarlarda Erzurum ve Palandöken adının duyulacağını öne sürdü.

Redevco'nun küresel krize rağmen yatırım programını değiştirmediğini söyleyen İlker Aydın, "Kredi sorunuyla başlayan ve finansal kaynakların azalması sebebiyle meydana gelen krizden birçok ülke etkilendi. Dünyadaki birçok firma yatırımlarını finansal kaynaklardan yoksun olduğu için askıya aldı. Redevco Erzurum'a yaklaşık 120 milyon liralık bir yatırım yapıyor ve bunda tek kuruşluk kredi kullanmıyor. Bu yatırım tamamen kendi öz sermayesiyle gerçekleştiriyor. Erzurum Redevco için çok önemli" dedi.

'YEŞİL BİNA', ELEKTRİK ÜRETECEK

'Erzurum Redevco'da yöresel mimarinin modern bir yorumla projelendirildiğini anlatan İlker Aydın, binanın cephelerinde doğal taş, metal ve cam kullanılacağını bildirdi. 'Çevre dostu tasarım' anlayışıyla Redevco'nun kendi elektriğini, kullandığı doğalgaz üzerinden üretebileceğini anlatan Aydın, bu tür binaların Avrupa'da bile az sayıda olduğunu belirtti. Aydın, şunları söyledi: "Şebeke elektriği kullandığınız taktirde tesislerden karbonmonoksit yayılıyor ve aynı zamanda önemli bir maliyet oluşturuyor. Son yıllarda bazı binalarda yeşil enerji kaynakları kullanılıyor ki, bu da doğalgaz. Haliyle çevreye karbonmonoksit yayılımı olmayacak ve kente ilave bir elektrik yükü gekü getirmeyecek. Bu çok ciddi bir yatırım. Böyle bir sistemi kurabilmek için bile yaklaşık 5-6 milyon liralık bir kaynak gerekiyor" diye konuştu.

RAKAMLARLA 'ERZURUM REDEVCO'

İnşaatı halen devam eden ve şimdiye kadar bine yakın işçinin çalıştığı 90 bin metrekarelik kapalı alana sahip alışveriş merkezinin 32 bin metrekarelik işyeri alanlarını kiralamak için ulusal ve uluslararası birçok firma Redevco ile sözleşme imzaladı. Bölgenin en büyük hipermarketi olmak için Carrefoursa'nın Erzurum Redevco'dan 8 bin metrekarelik alanı kiraladığı belirtilirken, Mars Entertainment Group'a bağlı Cinebonus da 8 salon ile 2 bin 370 metrekarelik alanda modern bir sinema kompleksi kuracak. Bunun yanında Boyner'in bin 800, LCW ve Teknosa'nın da biner metrekarelik alanlarda hizmet vereceği merkezde, Koton, Benetton, Greyder, Network/Fabrika, Divarese, Yves Rocher, Dagi, Penti, Süvari ve KRC gibi markalarda kira sözleşmesi yapıldı. 130 mağazanın yer alacağı merkezde, bin 200 araçlık otopark, bin 200 metrekare yemek ve dinlenme salonu, bin kişilik konferans salonu ve çocuk oyun alanları bulunacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 20:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?