6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Alışveriş merkezinin temeli atıldı

Redevco tarafından Erzurum'da yaptırılmakta olan alışveriş merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Yenişehir semtindeki şantiye alanında düzenlenen törende konuşan Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert, 140 yıllık maziye sahip Redevco olarak tarihi bir kentte bulunmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Alışveriş merkezinin Erzurum'a ayrı bir güzellik katacağını anlatan Dooyeweert, ''Bu proje Türkiye'nin en iyi alışveriş merkezi projelerinden biri olacak. Erzurum'da önemli eserler bulunuyor. Bizim eserimiz Erzurum'daki diğer eserlere göre ebat olarak daha ufak olsa da, bu eserlerin arasına alışveriş merkezimizi katmaktan mutluyuz. Gelecek yıl bu merkezin açılışı için burada olacağız" dedi.

Redevco Türkiye İnşaat ve Arazi Geliştirme Direktörü Muharrem Polat ise kendisinin de Erzurumlu olduğunu ve böyle bir proje ile Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Erzurum'da şehir merkezinde nüfusun 500 bin kişiye ulaştığını bildiren Polat, daha sonra şunları söyledi:

"Bölge olarak bakıldığında ise nüfusun 2.5-3 milyona ulaştığını görüyoruz. Erzurum bölgenin ticaret merkezi olma potansiyeline sahip bir kenttir. Projenin başlamasıyla birlikte yerel esnafta birtakım endişeler oluştu. Alışveriş merkezimiz kentteki küçük esnafın kendi ticari hacmini küçültücü değil, nüfusu 500 binden 2.5 milyonlara çıkaracak yeni bir ticaret potansiyeli oluşturmak için yapılan bir proje olarak algılanmalıdır. Böylelikle gerek cadde mağazacılığına, gerekse kentin ticaret ve kültürel alanına önemli katkı sağlayacağı görülecektir. Erzurum'a kayak yapmak için gelen turistlerin ne kadarının şehir merkezine inip alışveriş yaptığını ve ne kadarına alışveriş yapacakları imkan sağlandığına da bakmalıyız. Alışveriş merkezimiz kayak yapmak için kente gelen özellikle alışveriş potansiyeli olan turistlerin kaynaklarını kente bırakmalarını sağlayacak önemli bir cazibe ve çekim merkezi olacak. Proje kapsamında alışveriş merkezinin yanı sıra çok amaçlı kültür merkezi de yapıyoruz. Kentte sosyal anlamda katkı sağlamak için çok güzel bir salon yapıyoruz. Burayı belediyeye hibe edeceğiz.''

Polat, geçen yıl Haziran ayında başladıkları projeleri 2009 yılı Mayıs ayı sonunda bitirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bilal Ungan ise Erzurum'un geçmişi ve geleceği olan bir şehir olduğunu hatırlatarak, Erzurum'un tarihi İpek Yolu güzergahında olduğunu da kaydederken, ''Erzurum yıllardır bölgede ticaretin önemli merkezlerinden olmuştur. Şehrimiz ekonomik olarak kalkınmaya müsait kaynaklara sahiptir. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yatırımcının yanındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Erzurum Vali Yardımcısı Nazife Aktaş, Belediye Başkan Vekili Bilal Ungan, Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert, Redevco Türkiye İnşaat ve Arazi Geliştirme Direktörü Muharrem Polat, Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal ve Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin hep birlikte alışveriş merkezinin temelini 10. Yıl Marşı eşliğinde attı.

Redevco Erzurum Alışveriş Merkezi 32 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Söz konusu alanın 20 bin 500 metrekaresi perakende, bin 200 metrekaresi restoran, 8 bin metrekaresi süpermarket, 2 bin 300 metrekaresi ise sinema olarak inşa edilecek. Alışveriş merkezi 130 mağazadan oluşacak. Alışveriş merkezinin bin 200 araçlık otoparkı bulunacak ve merkez, bölgenin en büyük hipermarketine ev sahipliği yapacak. Merkezdeki sinemada 8 adet salon yer alacak.

.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 17:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?