7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Alışverişler puanla yapılıyor

ALIŞ-VERİŞLER PUANLA YAPILIYOR

Ebu İshak Kültür ve Hizmet Vakfı tarafından açılan 'Hayır Mağazası'nda para yerine puanla alışveriş yapılıyor. Her ay 1500 aileye gıda ve giyecek yardımında bulunduklarını belirten Vakıf Müdürü Resul Ergül, "Kredi kartı sistemini uyguladığımız kartlara ailenin nüfus sayısına göre puan yüklüyoruz. Vatandaş kartıyla mağazadan istediği kıyafetleri alarak alış-verişini yapıyor, para vermeden gidiyor. Bu sistemi yaygınlaştırmayı düşünüyoruz" dedi.

Yaklaşık 18 yıl önce kurulan Ebu İshak Kültür ve Hizmet Vakfı'nın kentteki bin 500 dar gelirli insana, ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu kaydeden Ergül, "Açılan Hayır Mağazası'nda giysi, gıda ve temizlik ürünleri bulunuyor. Vatandaşların kullanmadığı pantolon, gömlek, kaban, palto, gömlek, etek, buluz, tşört gibi kıyafetler, gıda ve temizlik malzemeleri ile iş adamlarının yaptığı yardımların da değerlendirildiği mağazada ödemeler para ile değil puanla yapılıyor. Kişi başına 100 puanın verildiği uygulamada nüfus sayısına göre verilen puanlı kartı alan vatandaş, mağazaya giderek istediği gibi alış-verişini yapıyor.

Ebu Ishak Kültür ve Hizmet Vakfi'na ait Aşevi'nde ise her gün yüzlerce aileye sıcak yemek verdiklerini hatırlatan Ergül, "Yardım almak isteyen aileler titiz bir çalışma neticesinde belirleniyor. Aileler aldıkları matbu kağıdıyla her hangi bir kamu kuruluşunda çalışmadıklarını, sosyal güvencelerinin olmadığını ve özel vakıflardan yardım almadıklarını belgeliyorlar. İkametlerinde araştırılan ve yardıma ihtiyacı olduğuna karar verilen ailelere ekmek, gıda, kömür ve giysi gibi çeşitli yardımlar yapılıyor" dedi.

ALIŞ-VERİŞLER PUANLA YAPILIYOR
ALIŞ-VERİŞLER PUANLA YAPILIYOR
ALIŞ-VERİŞLER PUANLA YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 12:24:04
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 12:35:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?