4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Alman firması yatırım için Erzuram'da

Almanya’da güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren Petacci adlı firma, aynı iş kolunda faaliyet göstermek üzere Erzurum’da yatırım yapmak için çalışma yapıyor. 

Güneş enerjisinden elektrik elde edecek sistemleri Erzurum’da üreterek yurt dışına ihraç etmek isteyen firma yetkilileri Tek Adımda Yatırım Bürosu Sorumlusu Hüseyin Erdem nezaretinde Vali Sami Bulut’u ziyaret ettiler. Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş’ın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Bulut’a proje hakkında bilgiler verildi. Söz konusu yatırım için 25-30 dönüm civarında araziye ihtiyaç duyduklarını belirten firma yetkilileri, 350-400 kişinin çalışacağı fabrikada üretilen ürünlerin yurt dışına ihraç edileceğini ve çevreye zararlı hiçbir etkisinin olmayacağını belirttiler. 

Alman firmanın, yatırım planında tercihinin Erzurum’dan yana olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Bulut: “İşsizliğin ve göçün fazla olduğu ilimizde böyle bir projenin düşünülmesi çok güzel. Avrupa’da yaygınlaşan bu sistemlerin ülkemizde de olmasını isterim. Ayrıca enerji krizinin çok yaygınlaştığı bir dönemde güneş enerjisinden daha fazla yararlanılması kaçınılmaz olmuştur. Tabi bu arada çevreye zararlı etkilerinin de olmaması önemli bir faktördür. Biz Valilik olarak gereken desteği vereceğiz” dedi. 

Erzurum’da faaliyet gösteren Akademi Mühendislik Hizmetleri AŞ.’nin teknik danışmalık yapacağı bu yatırımın yaklaşık maliyeti ise 90 milyon Euro olacak.
Heyetin Vali Bulut’u ziyaretine, Petacci firma yetkilileri Frank Bohne, Florian Higasi, Dr. Frank Monschaner, İşadamı Kemal Çelik ve Akademi Mühendislik Hizmetleri AŞ yetkilileri katıldılar.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 16:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?