7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Alman turistler Türkiye'den çekiniyor

EURO 2008 Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselen Türkiye A Milli Futbol takımı, Çarşamba günkü rakibi olan Almanların gözünü korkuttu.

Erzurum'da tarihi ve kültürel mekanları ziyaret eden Alman turistler, gönüllerinin kendi takımlarının yenmesini istediğini, Türk takımının ise çok güçlü ve çok koşan bir takım olduğunu söylediler.

Erzurum'da Çifte Minareler, Yakutiye Medresesi gibi tarihi mekanları ziyaret eden Alman turist kafilesi, Çarşamba günü oynanacak Almanya -Türkiye yarı final maçının heyecanını yaşıyor. EURO 2008 Şampiyonası'nda Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselen Türkiye A Milli Futbol takımını çok beğendiklerini ve özellikle son dakikalarda gelen mucize gollerle şampiyonaya Türkiye'nin damgasını vurduğunu ifade eden Alman turistler, Çarşamba günü oynanacak maçtan Almanya'nın 2-1 galip geleceği iddiasında bulundular. Gönüllerinin kendi takımlarından yana olduğunu ancak iyi oynayanın kazanmasını istediklerini belirten Alman turistler, "Türkler çok güçlü. Türkler maçın sonuna kadar hiç durmadan koşuyorlar. Biz Almanlar sonunda yoruluyoruz. Bu yönden Türkler daha üstün. Karşılaşmanın barışçı geçmesi temennimiz. Alman takımı bu maçı 2-1 kazanır. Türklerin seyircisi olağanüstü coşkulu. Güzel bir seyirci kitlesine sahipsiniz. Türkiye buraya kadar çok güzel geldi. Çarşamba günü, o gün her şey belli olacak" diye konuştular.

Alman turist kafilesi daha sonra Erzurum'dan ayrılarak Kars'a hareket etti.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 14:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?