4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Alo Fetva hattına ilgi büyük

Erzurum'da Ramazan ayında 'Alo Fetva' hattına gelen telefonlarda artış yaşanırken, soru yönelten vatandaşların büyük kısmının kadınlardan oluştuğu ve oruç, zekat ve fitre konularında sorular sorulduğu belirtildi.


Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, diğer aylara göre özellikle Ramazan ayı içerisinde 'Alo Fetva' hattına vatandaşların ilgisinin daha yoğun olduğunu söyledi.
Vatandaşların dini konularla ilgili sorularını müftülükleri telefonla arayarak yada yazılı olarak sorduklarını ifade eden Arslan, "Ramazanla birlikte gelen telefon sayısı arttı. Vatandaşlar özellikle oruç, zekat ve fitre ile ilgili soru soruyor. Normal zamanda günde ortalama 4-5 soru yöneltilen hatta, Ramazanda günde 50-60 telefon geliyor. Fetva hattı görevlileri soruları cevaplıyorlar. Fetva hattını arayanların yüzde 80'ine yakının kadınlardan oluşuyor" dedi.


Fetva hattına yöneltilen ilginç sorulardan bazıları da şöyle: "Uyumak abdesti bozar mı?", "Bu yıl evde hatim okutmanın rayici kaç lira", “Arabam çok lüks, zekatını vermem gerekir mi?”, “Kocam 3'den 9'a şart etti; Boşanmış olur muyuz?”, “Oruçluyken diş çekilir mi?”, “Kocam beni öptü, orucumuz bozuldu mu?”.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 12:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?