4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Alo Gıda 174 Hattı hizmete girdi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Güvenilir Gıda konusunda gelen talepleri karşılamak için tüm Türkiye’de 'Alo Gıda 174 Hattı’nı hizmete açtı.


''Alo Gıda 174 Hattı’nın hizmete girmesi ile ilgili olarak İl Tarım Müdürlüğü’nce yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi: “Güvenilir gıda kavramı bilincinin geliştirilmesi için 2009 yılını “Gıda Yılı” olarak ilan eden ve yıl boyu “Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam” ve “Yediğine İçtiğine Dikkat Et. Sağlıklı Gıda Tüket.” sloganlarıyla kampanyalar yürütecek olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın kampanya faaliyetlerinden biri olan “Alo Gıda 174 Hattı” ile artık tüketiciler de gıda denetimlerinde etkin rol oynayacak. Kampanya çerçevesinde oluşturulan ''Alo Gıda 174 Hattı''nda yedi gün 24 saat, gıda ve gıda ile temas eden malzemelere ilişkin olarak gelen her türlü ihbar, şikayet ile ilgili tüm sorunlara yönelik çözüm üretilecek. Çağrı merkezine gelen şikâyetler kayıt altına alınarak veri tabanı oluşturulacak ve böylece Türkiye'ye ait gıda risk haritası çıkarılacak, buna göre eylem planı hazırlanacak. Gıda güvenliği hususunda riskli bölgeler ve ürünler tespit edilecek, denetim ve kontrol etkinliği artırılacaktır.

Alo Gıda Hattı ile tüm illerde gıda ürünlerinin satıldığı market, lokanta ve bakkal gibi yerlerdeki şikayetler anında ilgili mercilere iletilecek. Tüketiciden gelen şikayetler çağrı hattında toplandıktan sonra ilgili birime elektronik ortamda bildirim yapılacak ve şikayetler denetim ekiplerine yönlendirilecek. Tarım Bakanlığının ilgili denetim birimleri konuya anında müdahale edecek. Yapılan tüm işlemlerde merkezi arayan kişi hakkındaki bilgiler gizli tutulacak. Başvuru sonucunu gıda hattını tekrar arayarak ya da verilecek başvuru numarası ile www.tarim.gov.tr ve www.alo174.gov.tr adreslerinden öğrenmek mümkün olacak. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, yürüteceği bu kampanya ile; Tüketicilerin gıda denetim hizmetinde aktif rol almasını, sağlığa zararlı gıda ürünlerinin önüne geçerek halk sağlığının korunmasını, haksız rekabet ve kayıt dışı üretimin önlenmesini, Bakanlığın yetki ve çalışmaları hakkında topluma bilgi verilmesini amaçlıyor. Gıda denetim hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için tüketicilerin bu hizmette aktif rol almasını sağlayacak olan bu kampanya sayesinde “Her Tüketici Bir Denetçidir.” ifadesi de böylece anlam kazanacaktır.”

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 15:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?