4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Alper ve Alisa’ya jest!

ALPER VE ALİSA’YA JEST

Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda büyük bir başarıla imza atarak buz dansında gümüş madalya kazanan ve Türk spor tarihinde bir ilke imza atan Alper Uçar ile Alisa Agafonova’ya Buz Pateni Federasyonu’ndan bir müjde geldi.

Federasyon Başkanı Fahrettin Kandemir sitemize yaptığı açıklamada, bu başarının karşılıksız kalamayacağını belirterek, her iki sporcuya 50’şer bin TL ödül verileceğini söyledi. Türkiye’nin bundan sonra bu branşlarda var olacağını ifade eden Kandemir, sporcuların kısa sürede içinde müthiş bir gelişim gösterdiklerini söyledi.

DÜNYA REKORUNA 3 SANİYE KALDI

Federasyon olarak dünya Üniversiteler kış Oyunları’nı hedef olarak belirleyip iki yıl öncesinden kollarını sıvadıklarını belirten Fahrettin Kandemir, gelişimin gelecek açısından umutvar olduğunu söyledi. Sürat pateninde sporcuların iki yıl öncesinde kendi branşlarındaki mesafeyi 62 saniyede tamamladığını bugün ise bu zamanın 44 saniyeye kadar indiğini belirten Kandemir, “Bu gelişimi hiçbir yerde göremezsiniz. Türk insanına imkan verildiğinde neler yapabileceğini Kış Oyunları bize çok iyi bir şekilde gösterdi. Bugün sürat patencilerimizin derecesiyle dünya rekoru arasında sadece üç saniyelik bir zaman dilimi kaldı. Bizim çocuklar 44 saniyede kayıyor, dünya rekoru ise 41 saniye” dedi.

BUZ DANSINDA STANDART YÜKSELDİ

Buz dansında Alper Uçar ile Alisa Agafonova’nın elde ettiği başarının Türk insanına verilen imkanların sonucunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Fahrettin Kandemir, bu spora yapılan yatırımın karşılığını fazlasıyla aldıklarını söyledi. Bundan sonra artık Türkiye’de buz sporlarının sık sık gündeme geleceğini ve çocukların önemli şampiyonalarda başarılar elde edeceğine inandığını belirten Kandemir, “Alper önümüzdeki hafta İtalya’da bir yarışa katılacak. Mart ayında ise Japonya’da dünya şampiyonası var. Çocuklarımız dünya şampiyonasında Üniversite Oyunları’ndaki çıtalarını biraz daha yükseltecektir. Kış Oyunları ile dünya şampiyonasını bir tutmak mümkün değil. Ancak Alper ve Alisa her geçen gün performanslarını daha üst seviyeye çıkaracaktır” diye konuştu. ERZURUMLULARA TEŞEKKÜR

Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler kış Oyunları’nın çok başarılı bir şekilde geçtiğini bunda Erzurumlular’ın büyük katkısının bulunduğunu belirten Fahrettin Kandemir, “Erzurumlular Dadaş’a yakışır şekilde hareket ettiler. Ve örnek misafirperverlikleri ve centilmenlikleriyle de dünyanın övgüsünü kazandılar. Federasyon başkanı olarak onlara en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 13:54:03
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 13:58:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?