4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Alpin Çiçekler sergisi

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Avrupa Birliği destekli ‘Gökyüzüne en yakın bitkiler Alpin Çiçekler Projesi’sergisini açtı.

Ziraat Fakültesi’ne ait binada organize edilen serginin açılış törenine Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahhattin Tüzemen, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, Türk Ermeni İlişkileri Merkez Müdürü Doç Dr. Erol Kürkçüoğlu, Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

‘Gökyüzüne en yakın bitkiler Alpin Çiçekleri’ projesi sorumlusu Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Faris Karahan, “Bu proje Avrupa Birliği destekli ve 2006 yılında başladı. 2007 yılında bitmesi gerekiyordu, fakat biz devam ettirdik, sergisini açtık.”dedi.
Projeye, 170 kişinin katıldığını, sergide 99 bitkinin yer aldığını açıklayan Karahan, şunları kaydetti:

“Gökyüzüne en yakın bitkiler Alpin Çiçekleri projesi kapsamında, bölgenin en yüksek dağ çiçekleri manzaralarından oluşan bir fotoğraf sergisi düzenledik. Bu sergide 99 farklı bitki fotoğrafı yer alıyor. Bu sergiyi Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirdik.”

Serginin bir hafta süreyle açık kalacağı bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 13:47:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?