7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Alternatif cadde

Yakutiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yakutiye bulvarı çalışmaları tamamlandığı zaman Cumhuriyet Caddesi’ne alternatif bir cadde oluşacak.


Yakutiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz çalışmaları başlatılan Yakutiye Bulvarı’nı açma çalışmaları devam ediyor. İlk etap çalışmaları tamamlanma noktasına gelen yolun ikinci etabının ise 2008 yılında tamamlanması bekleniyor.


Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, kaynak sorununu çözüp çalışmaları tamamlayınca Erzurum’a alternatif yeni bir güzergahın kazandırılacağını söyledi.

Atınç, “1. Etap yol çalışması Kırmacı mahallesini Palandöken caddesine bağlayan ve uzunluğu 400 metreyi bulan çalışmamız tamamlanmak üzere. 1 etap çalışmalarında 50 adet gayrimenkul kamulaştırması yapıldı. Çalışmalar için 1 milyon 264 bin YTL harcandı. Birkaç vatandaşımızın itirazlarının sonuçlanmasıyla 1. etabı tamamlamış olacağız. 2. Etap yol çalışmamız Palandöken Caddesi’nden başlayarak Karskapı’ya ulaşacak. Bu çalışma için planlanan harcama tutarı 3 milyon 806 bin YTL olacak. İkinci etap çalışması için 95 adet gayrimenkul kamulaştırılacak. Bu etapta açılacak yolun uzunluğu 680 metre. İkinci etap için kaynak sıkıntımız var. Ancak kaynakla ilgili çalışmalarımız sürüyor. 2008 yılı içerisinde çalışmaları bitirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.


Yakutiye Bulvarı olarak bilinen ve Bosna Caddesini kesip Karskapı’ya uzanan yol çalışmaları tamamlandığı zaman Erzurum ikinci bir ana güzergaha kavuşmuş olacak.


Yakutiye bulvarı, Kırmacı, Palandöken Caddesi, Karskapı’ya uzanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?