6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Altınok iddialı konuştu

Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, İl Özel İdaresi olarak kırsal altyapıyı daha iyi şartlara taşımak için seferber olacaklarını söyledi.


İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen Altınok, iddialı açıklamalarda bulundu. Her yıl çalışmaların artırılarak devam ettirileceğini söyleyen Altınok, çok geniş bir alanda hizmet etmelerine rağmen kırsaldaki hayat standartlarını çağdaş düzeye çıkarmak için yoğun çaba göstereceklerini kaydetti.


5 aylık görev süresince hizmetlerini hep bir adım daha öne taşımak gayretinde olduklarını söyleyen Selami Altınok, içme suyu, yol çalışmalarına önümüzdeki dönemlerde de süratle devam edileceğini söyledi. KÖY-DES projesi kapsamında kırsalda önemli projelere imza attıklarını ifade eden Altınok, 2009 sezonunda da bu projeyi sürdüreceklerini dile getirdi.


5 BİN 800 KİLOMETRE YOL AĞI VAR
Erzurum’un Türkiye’nin dördüncü büyük coğrafyasına sahip olduğunun altını çizen Altınok, çalışma mevsiminin çok kısa olmasından yakındı. 5 bin 800 kilometrelik yol ağına sahip olduklarını bununda çok önemli bir rakam olduğunu ifade eden Altınok, yol ağında ciddi bir altyapı eksikliği bulunmadığını ancak asfaltlama çalışmasında arzu ettikleri seviyede olmadıklarını belirtti.


ASFALT ÇALIŞMALARINA YOĞUNLUK VERECEĞİZ
Sahip oldukları yol ağında 2009 sezonundan itibaren asfalt çalışmalarına hız vereceklerini kaydeden Altınok, “2008 yılı içerisinde 62 kilometrelik alanda asfalt çalışması gerçekleştirdik. Hedefimiz 2009 yılında en az her ilçede 10 kilometre olmak üzere 180 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirmektir. Uzun vadede tüm köy yollarımızı asfalta kavuşturacağız” dedi.


SUSUZ KÖY BIRAKMAYACAĞIZ
Erzurum’da 970 köyde içme suyu konusunda sorun yaşamadıklarını belirten Altınok, 43 köyde şebeke bulunmadığını bu köylerde de yaşanan hukuki sorunlar, yetersiz su kaynağı gibi sorunları aşarak bu köylerdeki evlere şebeke suyu getirileceğini kaydetti. 5 köyün tamamen boşaldığı, 9 köy nüfusunun 50’den az nüfusa sahip olduğu için içme suyu konusunda sorun yaşadığını dile getiren Altınok, en küçük yerleşim biriminde bile hiç kimseyi susuz bırakmayacaklarını ifade etti.


ŞEFFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İÇERİSİNDE OLACAĞIZ
İl Özel İdaresi olarak bütün çalışmalarını şeffaf bir şekilde sürdüreceklerini anlatan Altınok, “Hiç kimseden hiçbir konuda gizli ve saklımız olamayacak. Özel hayatımızın dışında her şeyimizle ilgili kimseden bilgi saklamayacağız. 2 Genel Sekreter Yardımcımız, 5 Daire Başkanımız ve 15 şube müdürümüzle halkımızın hizmetinde olacağız. Bin kişiyi aşan personelimizle Erzurum’u daha yaşanabilir hale getirebilmek için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.


KIŞ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
Erzurum’da kurban bayramı sonrası etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yollarının tamamının ulaşıma açılmasına rağmen tipi nedeniyle Hınıs ve Pasinler’de 8 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ve yol açma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bütün ilçelerde oluşturulan ayrı ekip ve ekipmanlarla karla mücadele çalışmalarını tecrübeli personellerle devam ettireceklerini söyleyen Altınok, karla mücadele için bütçenin yüzde 10’luk bir bölümünü harcamayı planladıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?