8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Amaç güç birliği sağlamak

Üniversiteler Bölgesel İşbirliği Toplantısının 4'ncüsü, bugün Erzurum'da başladı. 

Üniversitelerin güç birliği amacıyla ilki 21 Haziran 2005 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'nde yapılan toplantının bugün 4'ncüsü, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Orhan Yavuz Anfisi'nde başladı. 

9 üniversite rektörü ve dekanlarının katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, bu toplantılarla bölge üniversitelerinin daha da güçleneceğini kaydetti. 

Daha sonra bir konuşma yapan YÖK üyesi Atilla Eriş, bölge üniversitelerinin işbirliğine YÖK olarak takdir ve desteklerini esirgemeyeceklerini ifade ederek, bu toplantılarda alınacak kararların hem bölge hem de Türkiye'nin kalkınmasında önemli olacağını söyledi. 

Basına açık bölümde son konuşma yapan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır ise, "Üniversiteler var olan güçlerini birleştirerek, ortak projeler hazırlayarak, bilimsel çalışmalarla dünya üniversitelerinin gerisinde kalmayacaktır" dedi. 

Toplantıya, YÖK üyesi Atilla Eriş, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bakır, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Üzen, GOPÜ. Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necati Kaya, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, İnönü Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, 100. Yıl Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Ceylan ve Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Ulaş ile dekanlar katıldı. 

Konuşmalardan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 17:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?