4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ameliyat Ünitesi hizmete girdi

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan günübirlik ameliyat ünitesi törenle hizmete sunuldu.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, törende yaptığı konuşmada, bölge için çok büyük hizmetler verecek günübirlik ameliyat ünitesinin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Hizmete sundukları günübirlik ünite sayesinde hastalara hızlı hizmet ulaştırma imkanına sahip olduklarını belirten Koçak, şöyle konuştu:
“Bu ünite hasta yakınlarını, hastaları rahatlatacaktır. Hastalar, herhangi bir bürokratik işleme takılmadan ameliyata alınacak. Fıtık gibi basit ameliyatlar için artık hastalarımız günlerce bekletilmeyecek. Sadece Erzurum'a değil bölgemize de hizmet sunacak bu ünite, sağlık hizmetlerinde önemli bir eksikliği gidereceğine inanıyoruz.”

Aziziye Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhan Yıldırgan da 3 ameliyat odasının bulunduğu ünitede bir günde 20 ameliyat yapmayı planlandıklarını söyledi.

Yıldırgan, 17 yatak kapasiteli günübirlik ameliyat ünitesinin kurulumunun yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olduğunu kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Koçak, Baro Başkanı Naci Turan ve öğretim üyeleri, konuşmaların ardından açılışı yapılan günübirlik üniteyi gezdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 15:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?