6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Anadolu Lisesi mezunları buluştu

Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Erzurum Şubesi tarafından organize edilen 2. Geleneksel Mezunlar Şenliği, okul bahçesinde görkemli bir atmosferde gerçekleştirildi.

Şenliğe,Türkiye'nin birçok yerinden ve Erzurum'dan aralarında akademisyen, bürokrat, yönetici, işadamı, doktor, avukat, öğretmen gibi birçok meslek grubuna mensup eski mezunlar ile halen kimi üniversitelerde öğrenimini sürdüren yeni mezunların bulunduğu yaklaşık 400 kişi iştirak etti. Mezunlar, öğretmenleri ile birlikte okul günlerini yad ettiler ve doyasıya eğlendiler.

İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen şenliğin açılış töreninde, mezunlar hayatını kaybeden öğretmen ve arkadaşları için saygı duruşunda bulundular ve ardından İstiklal Marşı'nı okudular. Daha sonra Erzurum Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Gültekin Turan ve Erzurum Şubesi Başkanı Alparslan Dumlu birer konuşma yaptılar. Turan konuşmasında, mezunlar şenliğinin önemine vurgu yaparak, bu etkinliğin, hem mezunları bir araya getirme ve onlara okul günlerini yad etme imkanı verdiğini hem de mezunlar arasındaki aidiyet bağını geliştirdiğini belirtti. Dumlu ise konuşmasında, şenliği düzenleyen organizasyon komitesine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, şenliğin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getirileceğini söyledi. Konuşmaların bitiminde mezunlar, ders zili eşliğinde dönemlerine göre sınıflara geçerek sembolik olarak öğretmenleri nezaretinde ders yaptılar. Ders sonrası okul bahçesinde ikram edilen yemeğin ardından, mezunlar, müzik eşliğinde halay çektiler ve oyunlar oynadılar. Şenlik, akşam verilen kokteyl ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 18:44:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?