7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Anadolu Spor Akademisi İstanbul'da

ANADOLU SPOR AKADEMİSİ İSTANBUL'DA

Sağanak yağmur ve soğuk hava Anadolu Spor Akademisi futbol takımını durdurmaya yetmedi.

Dereağzı Tesisleri'nde Fenerbahçe U 11 takımı ile özel maç yapan Anadolu Spor Akademisi futbol takımı yaptığı iki maçın birincisini kazandı, diğerini kaybetti. Sağanak yağmur altında üstün bir performans sergileyen Ağrı'nın miniklerine maç sonrası övgüler yağdı.

Aslar maçında Fenerbahçe U 11 takımı ile karşılaşan ASA, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Ramazan'ın attığı golle maçın kontrolünü elinde tutan ASA'yı, Fenerbahçeli eski futbolcularda izledi.

Dereağzı Tesisleri'nde karşılaşmayı izleyen ve çocuklarına en büyük desteği veren miniklerin ailelerinin heyecanı gözlerinden okundu.

BU KADAR İYİ BİR TAKIM BEKLEMİYORDUK

Müsabaka ulusal televizyonların ve gazetelerin yoğun ilgisi göstermesi karşısında maçın ilk dakikalarında ASA futbolcuları bir hayli heyecanlandı.

İlk maçı 1-0 yenen ASA, ikin karşılaşmaya hızlı başladı. Rakibi karşısında maçın ilk dakikalarında üstün bir performans sergileyen ASA basit defans hataları yüzünden kalesinde 3 gol gördü. Ramazan ve Nevzat'ın üst üste kaçırdığı bire bir gol pozisyonları maçın adeta kaderini belirledi. İlk maçta rakibini dize getiren ASA'nın ikinci maçındaki goller ise Ramazan ve Nevzat'ın ayağından geldi.

Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Şenol Çorlu, Fenerbahçe genç takım hocası Hakan Tekiner, Kulüp Müdürü Serkan Acar maçı iki maçı da başından sonuna kadar izledi. Maç sonrası konuşan Fenerbahçeli idareciler, "ASA'nın üç haftalık bir takım olması imkansız, en az bir yıldır top oynuyor gibiler" demekten kendilerini alamadılar.

Maç sonrası konuşan Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Turan Sofuoğlu, "ASA'nın, Fenerbahçe alt yapı takımına karşı bu kadar iyi bir performans sergileyeceğini tahmin etmemiştim. Ağrı'da yaptığımız özel maçta miniklerin güzel oynadıklarını görmüştüm. Fakat bugün açıkça belirtmeliyim ki, ortaya koydukları futbolla bizleri kendilerine hayran bıraktılar" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ MAÇINDA DAHA İYİ OLACAĞIZ

Maç sonrası konuşan ASA Teknik Direktörü Mehmet Kayrım, basit defans hataları yüzünden ve kaçırılan yüzde yüz net gol pozisyonları nedeniyle ikinci maçı kaybettiklerini söyledi. İlk maçın farklı bir skorla yenebilecekleri halde futbolcularının heyecanlandığını ancak buna rağmen iyi bir futbol sergilediklerinin altını çizen Kayrım, "İlk maçta çocuklar heyecanlı olmasaydı daha farklı yenebilirdik. Sahada ortaya konulan futbol az zamanda çok işlerin başarılacağının kanıtı oldu. İsterdik ki, minikler

kendilerine 'geleceğiz' diyenleri de görmek iyi olurdu. Ama onlar maça gelmemeyi tercih ettiler. Moral çok önemli Sayın Valimiz Çetin'in morali ilaç gibi geldi ve ilk maçı 1-0 kazandık. Yarın Fulya da Beşiktaş ile yapacağımız karşılaşmada daha iyi olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

YÜREKLERİYLE OYNADILAR

Maçta takımı yalnız bırakmayan Anadolu Spor Akademisi Koordinatörü Özcan Şimşek, sergilenen performanstan oldukça memnun kaldığını ifade ederek, "Çocuklar yürekleriyle, oynadı. Fenerbahçe'nin altyapısında forma giyen futbolculara karşı oynamak, Fenerbahçe ismini duyunca ortaya çıkan strese ve heyecana rağmen ilk maçı kazanmak büyük başarı. İsviçre'de neler yapabileceğimizi bugün gördük ve takımımızdan oldukça ümitliyim" dedi.

Güçlü rakibini gole boğan Anadolu Spor Akademisi futbolcuları İstanbul'da herkesin ilgi odağı oldu. Mecidiyeköy 1. Amatör Küme Takımı Tayfunspor ile maç yapan ASA'nınilk golü 4. dakikada ramazandan geldi.

İsviçre'de gerçekleşecek olan Aara-Masters U-11 turnuvasında, Türkiye'yi temsil edecek olan 12 kişilik Anadolu Spor Akademisi (ASA) futbol takımı İstanbul'da Burhan Felek Spor Tesisleri Milli Takımlar Kampında yaptı çalışmalar yoğun tempoyla devam ediyor. İlk hazırlık maçında ASA rakip kalelere gol olup yağdı.

Dün ilk hazırlık maçını İstanbul 1. Amatör Lig takımlarından Mecidiyeköy Tayfunspor U-11 takımı ile yapan ASA, sahada rakibine adeta kök söktürdü. Maçın henüz 4. dakikasında rakip kaleyi havalandıran ASA futbolcuları 3 devre usulü ile oynadıkları maçın ilk devresini 7-4, ikinci devresini 4-1, üçüncü devresini ise 5-2 kazandı.

Mecidiyeköy'de yapılan maçta rakip takımın taraftarlarının iyi futbol karşısında ASA'ya tezahürat yapması görülmeye değerdi. Maç sonrası bir açıklama yapan Anadolu Spor Akademisi Teknik Direktörü Mehmet Kayrım, futbolcularına övgüler yağdırdı.

Maçın başından sonuna kadar üstün bir performans sergileyen mavi-beyazlı futbolcuları ilk kutlayanlardan birisi de Ağrı Valisi Mehmet Çetin oldu. Çetin alınan başarılı sonucun sevindirici olduğunu belirterek, "Ağrı'nın makus talihini, bugüne kadar yaşanılan sıkıntıları da tek tek yeneceğiz. Güzel bir başlangıç yapan çocuklarımıza gönülden teşekkür ederim"

ANADOLU SPOR AKADEMİSİ İSTANBUL'DA
ANADOLU SPOR AKADEMİSİ İSTANBUL'DA
ANADOLU SPOR AKADEMİSİ İSTANBUL'DA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 14:35:02
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 16:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?