27
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Andaç'tan sinema semineri

2.Dadaş Film Festivali’ne katılan Yazar Feridun Andaç “Bir Zamanlar Bu Kentte Yaşamak, yazmak ve Sinema” adlı seminer verdi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da seminer veren Andaç, bir zamanlar Erzurum’da yaşadığını ve yazarlık hayatına nasıl başladığını anlattı. Andaç “Ailem, çevrem ve içinde bulunduğum ortam hayatıma derin anlam kattı” dedi.

1960lı yıllarda İstanbul’a göçmeleri ve evlerinin Açık Hava Tiyatrosuyla karşı karşıya olduğunu belirten Andaç, “Akşamları balkondan, sergilenen oyunları izlerdim. Bu benim sinema hayatına adım atmamı sağlamıştır.”diye konuştu.

O dönemlerde, Erzurum’da “Arı, güneş, doğu ve Gürpınar” olmak üzere dört sinema olduğunu belirten Andaç, “Sinema hayatına atılmamda ve yazarlık hayatının başlamasında ilkokul öğretmenimin büyük etkisi oldu. İnsanların başarılı olabilmeleri için model almaları gerekir. Aile, akrabalar ve çevreden sonra başarılı birini örnek almak çok önemlidir. Yakalamak istediğiniz başarının ivmelerini okuyacağınız kitaplar oluşturacaktır. Okuyan insan hemen fark edilir, kalabalık arasında hemen seçilir. Başarı, bir insanın yüzde 25 oranında deneyimi, yüzde 75’i ise çalışarak kazanılabilir. Başarı bir madene benzer, maden işlenmeden, şekle sokulmadan hiçbir işe yaramaz.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 12:42:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?