4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Anne Balara buz hokeyi kursu

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Buz hokeyi salonuna gençlerin ilgisini çekebilmek için spor kulüpleri değişik kampanyalar uyguluyor.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği buz hokeyi salonunda aileleri görmek istediklerini belirten Okyanus Spor Kulübü Buz Hokeyi Antrenörü Eren İtler, anne ve babalara ücretsiz bu hokeyi kursu başlattıklarını söyledi.
“Herkesi buz hokeyi yapmaya davet ediyoruz” diyen İtler, “Sadece kış mevsiminde değil yaz mevsiminde de Erzurum'da buz hokeyi yapmak için çok güzel tesisler var. Tesettürlü, modern, emekli ya da ev hanımlarını da kaymaya bekliyoruz. Buz Hokeyi Salonunda anne ve babaları haftanın üç günü ücretsiz buz hokeyi, buz pateni ve artistik paten kursları veriyoruz. Bir hafta önce başlayan kampanyaya şu ana kadar dört aile müracaat etti. Yaz kursuna 3 ile 25 yaş arası 100'ün üzerinde kursiyer katılıyor. Her şey dahil ayda 200 lira kurs parası alıyoruz. Ancak kurslarımız anne ve babalara sürekli ücretsiz olacak" diye konuştu.


Şimdiye kadar Erzurum'da yaşamasına rağmen kızağa dahi binmediğini söyleyen evli ve üç çocuk annesi ev hanımı Sadet Sekban (48), buz hokeyine çocuklarının isteği üzerine katıldığını söyledi.


İşçi emeklisi olan eşi Süleyman Sekban'la birlikte Buz Hokeyi Salonu'na gelerek çalışmalara katıldığını vurgulayan Sekban, “Sabahtan akşama kadar evde boş boş oturuyordum. Burası yaşantıma renk kattı. Tesettürlü bir bayan olduğum için önceleri 'olur mu?' diye düşündüm. Eşimin de desteği ile kısa sürede paten yapmasını öğrendim. Benim için hayat yeni başlıyor. Kursun ilk günleri geceleri bile rüyamda paten yapıyordum. Yakında mahallemizdeki tüm bayanları buraya getireceğim” şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 14:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?