6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'Anne oteli' hizmete girdi

Erzurum BEAH, yoğun bakım ünitesine alınan bebeklerin anneleri için 'anne oteli' oluşturuldu. 

Erzurum'da yapımı tamamlanarak Eylül ayında hasta kabulüne başlayan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir ilke imza attı. Hastane yönetimi, bebekleri hastalanan anneler için 'anne oteli' oluşturdu.
 

Düşük doğum ağırlıklı, yeni doğan ve solunum problemi olan bebeklerin konulduğu yoğun bakım ünitesine yakın bir bölgede oluşturulan anne oteli, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Konforlu yatakları ve hizmetiyle turistik otel odalarını aratmayan anne otelinde kalan anneler, her an bebeklerine ulaşma imkanına sahipler. Anneler, böylelikle bebekleri hakkında sağlıklı bilgi edinme, izleme ve dinlenme imkanı buluyor. 

Özellikle yeni doğan ünitesinde yatan bebeklerin bakım ve tedavilerinin son derece titizlik ve dikkat gerektirdiğini belirten hastane başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, uygulamanın diğer hastanelere de örnek olduğunu ifade ederek, "Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin bir ayağı olarak gerçekleştirilen bu uygulama ile annelerin hayata gözlerini yeni açan bebeklerine ilgi ve sevgilerini daha rahat bir şekilde göstereceklerini düşünüyoruz. Anne otelimiz modern bir ortamda sağlıklı bir hizmet sunacaktır. Sağlıklı bir toplum ve kaliteli hizmet anlayışı ile verdiğimiz çalışmalarımızın hasta ve hasta yakınlarımız tarafından memnuniyetle karşılandığını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Türkiye'de bakanlığımız tarafından sağlık alanında önemli atılımlar ve yenilikler gerçekleştiriliyor. Erzurum'un da bu yeniliklerde öncü bir il olduğunu söylemek mümkün. Oldukça önemli mesafeler kat ettik, daha da iyi noktalara geleceğimizi ümit ediyor ve inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?