4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Anne sütü kansızlığa engel

ANNE SÜTÜ KANSIZLIĞA ENGEL

Anne sütü ile beslenen bebeklerde kansızlık probleminin olmadığını belirten uzmanlar, yeterli anne sütü almayan ve demirden eksik gıdalarla beslenen bebeklerin, kansızlık problemi yaşadığını söyledi.

Kansızlık problemi olan bebekte huzursuzluk, iştahsızlık, uykusuzluk veya normalin üzerinde uyuma gibi belirtiler görülebildiğini kaydeden uzmanlar, daha büyük çocuklarda ise kansızlık belirtilerinin yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı, çabuk yorulma ve nefes darlığı gibi yakınmalar olduğunu dile getirdi.

Bebekler için en iyi besinin anne sütü olduğunun anımsatan uzmanlar, “Anne sütünde, bebeğin büyümesi için gerekli olan maddeler inek sütünden daha fazla olduğu için anne sütü emen bebeklerde kansızlık görülmez. Anneler, bebeğin her ağlamasında onu emzirmeli. Doğumdan hemen sonra bebeği kucaklamak anne ve bebek arasında sıkı bir bağ oluşturur ve kucaklanan bebek doğal olarak memeyi bulur ve emmeyi öğrenir. Anne sütü alan bebeklerde güven duygusu gelişir, psikolojik olarak daha huzurludur. Anne sütü ve doğumdan sonra gelen ve halk arasında ağuz olarak bilinen ilk sarı süt, bebeği ishal, öksürük, soğuk algınlığı ve diğer hastalıklardan korur. Ağuz, bebeğin ilk aşısıdır. İlk günlerdeki ağuz sütü azdır, ancak bebeğin tüm ihtiyacını karşılar. Bu dönemde bebeğe şekerli su, mama, inek sütü veya başka gıdalar verilmemelidir. Bu gibi ek besinlerin verilmesi bebeği hastalandırabilir ve iştahını keser” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 14:32:03
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 15:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?