8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

'Anneler Günü'nde çalıştılar

Anneler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Doğulu anneler ise günlerini tarla ve bahçelerde çalışarak geçirdi. Uzun süren kış aylarında hayvanlarla bahar aylarında da tarlalarda yaz hazırlığıyla meşgul olan Doğulu kadınlar, Anneler Günü'ne aldırmadan gün boyu çalıştı. 

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Çukurayva Köyü'nde ikamet eden Hazara Köse (65), tarlaya patates ekmek için öküzleri kağnı arabasına bağlayarak; çifti de yükledikten sonra yola çıktı. Hazara Nine, daha sonra gerekli malzemeleri tarlaya indirdi ve ardından da çift sürmeye başladı. Bir yandan öküzleri yönlendiren bir yandan da sürülen yerlere patates eken Hazara Nine'yi en fazla mutlu eden ise torununun çiçek vermesi oldu. Babaannesine yemek getiren Ayşe Köse, ninesi için kırda çiçek topladı. Ancak bu çiçekler Anneler Günü hediyesi değil. Minik Ayşe, çiçekleri Hazara Nineye duyduğu sevgiyi anlatmak için toplamış. Hazara nine ise, Anneler Günü'nden haberi olmadığını söylüyor.

Öte yandan Erzurum'un Narman İlçesi'ne bağlı Savaşçılar Köyü'nde de aynı manzaralar görüldü. Birbirleriyle akraba olan kadınlar, tarlada hem çift sürdü hem de kocalarına yardımcı oldu. Tarlada çalışmaktan mutlu olduklarını söyleyen kadınlar, aynı zamanda eşlerinden çiftin nasıl sürüleceği konusunda bilgi aldı.
.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2006 Pazar 11:40:25
Güncelleme :14 Mayıs 2006 Pazar 12:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?