7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Annesinin adına yurt yaptırıyor

ERZURUM’DA ANNESİNİN ADINA YURT YAPTIRIYOR

Ankaralı hayırsever vatandaş Erzurum Lisesi Yatılı Erkek öğrenci yurdunun yapımını üstlendi.

Ankara da ikamet eden Mehmetçik vakfı bağışçılarından hayırsever vatandaş Nuran Uçucu, TSK Mehmetçik Vakfına müracaat ederek, vefat eden annesinin arzusunu gerçekleştirmek amacıyla Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir okul yaptırmak için vakfın bu konuda kendisine yardımcı olmasını istedi.

Hayırsever Nuran Uçucu, rahmetli annesi Fatma Uçucu’nun sağlığında hep bir okul yaptırmak istediğini belirterek, annesinin hayatta iken gerçekleşmeyen bu arzusunu hiç olmazsa vefatından sonra yerine getirmek için okul yaptırmak istediğini ve bu okula annesinin isminin verilmesini talep etti.

Mehmetçik Vakfı tarafından Erzurum’a yönlendirilen Nuran Uçucu TSK Mehmetçik Vakfı (TSKMEV) Erzurum temsilciliği ile işbirliği yapılarak proje için çalışma başlatıldı.

Yapılan koordine ve araştırmalar neticesinde bu iş için ayrılan bütçenin yeni bir okul yapımına yeterli olmadığı değerlendirilerek, okul yerine Erzurum da kız veya erkek yatılı öğrenci yurtlarından birinin bakım onarımlarının yapılarak eksiklerinin giderilmesi ve hayırsever bağışçı Nuran Uçucu’nun annesinin isminin yaptırılan yurda verilerek bağışçının bu arzusunun gerçekleştirilmesi teklif edildi.

Hayırsever Nuran Uçucu’nun teklifi kabul etmesi üzerine yapılan koordinasyon neticesinde Erzurum Lisesi yatılı erkek öğrenci yurdunun yapılmasına karar verilerek işin ihalesi tamamlandı. İnşaat işlemlerinin hızla devam ettiği yurt binasında çalışmaların yaz döneminde bitirilmesi planlanıyor.

Okul için bağış yapan Nuran Uçucu, asker bir aileden geldiğini belirterek, 1959 yılında vefat eden babası Yusuf Ziya Uçucu’nun askeri savaş pilotu olarak Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluşunda önemli görevler yaptığını söyledi.

Dayısı albay Enver Erbay’ın 1933 yıllarında Sarıkamış ve 1950 yıllarında Erzurum’da görev yaptığını dile getiren Uçucu, proje için kurtuluş savaşı meşalesinin yakıldığı Erzurum’un ve tarihi Erzurum lisesi öğrenci yurdunun seçilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu kaydetti.

ERZURUM’DA ANNESİNİN ADINA YURT YAPTIRIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 16:43:01
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 16:55:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?