6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Antalya'daki dadaşlar

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Antalya’da düzenlenen programda dadaşlar kurtuluş yıldönümünü büyük bir coşku içerisinde kutladılar.


Antalya Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nce Sakarya Parkı 100. Yıl Restaurant’ta düzenlenen geceye katılan dadaşlar, kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşadılar.


Gecede sahne alan sanatçılar Hüsamettin Ceylan, Orhan Akarsu, Burhan Budak, Fethi Siverek ve halk ozanı Selahattin Kazanoğlu’nun türküleri ile coşan dadaşlar halay çekip kurtuluş coşkusunu yaşadı.


Programın açılış bölümünde konuşan Antalya Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Vahdettin Güneş, gurbetteki Erzurumlular olarak böyle bir gecede bir araya gelerek hem kurtuluş yıldönümünü kutladıklarını hem de hemşehrileri ile kaynaşma fırsatı bulduklarını söyledi.


Erzurum Halk Eğitim Merkezi Bar ekibinin gösterisi ile devam eden gecede sanatçılar söyledikleri türkülerle Erzurumlulara unutulmaz bir gece yaşattı.


Kurtuluş yıldönümü etkinliklerine Antalya’da görev yapan çok sayıda Erzurumlu bürokrat, siyasetçi, iş adamı, gazetecinin yanı sıra belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 12:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emirhan yardım IP: 78.167.221.xxx Tarih : 7.10.2008 11:41:47

bizlere böyle bir duygu yaşat tığı için bir erzurum lu olarak tan çoksevin dim teşekürler vahtet güneş ağabeymiz