6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Aras Elektrikte son dönemeç

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş’deki yüzde 100 oranındaki hisselerin blok yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalede son teklif verme tarihi dün sona erdi. Daha önce önyeterlilik için 7 firma uygun bulunmuştu. Ancak ihaleye sadece Aşkale Çimento ve Kiler Grubu teklif verdi. Şimdi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı verilen teklifleri değerlendirecek ve Aras Elektriğin sahibini belirleyecek olan kararı verecek.

ARAS İÇİN 7 TEKLİF VERİLMİŞTİ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkaracağı Aras Elektrik için önyeterlilik şartlarını karşılayan firmalar ise şunlardı: “Aşkale Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.-Österreichische Elektritatswirtschafts-Aktiengesellschaft (Verbund) Ortak Girişim Grubu, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Tic A.Ş., Karkey Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş., Park Holding A.Ş., Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., Tgr-Inter Rao Ues Ortak Girişim Grubu.”

ARAS ELEKTRİK’TE SONA DOĞRU GİDİLİYOR

Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.’nın satış ihalesinde sona doğru gidiliyor. Daha önce Özelleştirme İdaresi tarafından Aras Elektrik için 7 firmaya önyeterlilik verilmişti. Ancak; 15 Eylül 2008 tarihi itibariyle sadece Aşkale Çimento ve Kiler Grubu’ndan teklif geldi. Teklif veren iki yatırımcıdan revize teklifler alındıktan sonra ihalenin Ramazan Bayramı öncesinde sonuçlandırılması bekleniyor. 1992 yılında Aşkale Çimento’yu alarak adeta başarıdan başarıya koşan girişim ruhu, şimdi de Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi alarak gücüne güç katmak istiyor.

AŞKALE ÇİMENTO KARARLI

Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan açıklamada Aras Elektrik ile ilgili yapılan ihaleye 2 firmanın nihai başvuruda bulunulduğu belirtilerek, “İdarece 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde; Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.’deki yüzde 100 oranındaki hissenin blok olarak satış yöntemi ile özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalede, son teklif verme tarihi olan 15.09.2008 tarihi saat 16.00’ya kadar teklif verenler Aşykale Çimento Sanayi Ticaret A.Ş. ve Kiler Alış Veriş hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’dir” denildi.

BÖLGE İNSANINA KATKI YAPACAĞIZ

Geçtiğimiz aylarda Tercan, Kuzgun, Mercan, İkizdere, Çıldır, Beyköy ve Ataköy Hidroelektrik Santralleri ile Denizli Jeotermal Santrali, Engil Gaz Türbinleri özelleştirme ihalesine katılan Aşkale Çimento, 4 milyon farkla Zorlu Holding’i geçememişti. Başkan Lütfü Yücelik, çalışanların ve ortakların özverileri ile yollarına emin adımlarla yürüdüklerini belirterek, “Bu bölgeyi burada olan insanlar kalkındırır. Biz bu inançla Aras Elektrik ihalesine girdik. Zorlu bir süreç olacak. Ama her şekilde bölge insanımıza faydalı olacak bir sonuçla tamamlanacağına inanıyoruz” dedi.
Aras Elektrik Dağıtım A.Ş; Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır ve Kars illerini kapsıyor.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 09:34:36
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 09:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?