4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Araştırma hastanesi’nden yeni hizmet

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (BEAH) vatandaşlara yardımcı olmak için karşılama ve yönlendirme ekibi kuruldu. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bu uygulama sayesinde hasta ve hasta yakınları, kendilerine yol gösteren eğitimli görevliler sayesinde artık yer bulma sıkıntısı çekmiyor. 

Hastaneye gelen vatandaşları, halkla ilişkiler, diksiyon ve empati eğitimi alan özel kıyafetli görevliler karşılıyor. Hasta ve ziyaretçileri, gidecekleri birime kadar götüren görevliler, yaşlıların ve kendi başına yürüyemeyen hastaların evrak işlerine de yardımcı oluyor.
Hastayı güler yüzle karşılayacak ve yardımcı olacak bir ekip hazırladıklarını ifade eden hastane Başhekimi Doç. Dr. Fazlı Erdoğan, “Hastanemizin çeşitli noktalarında ve poliklinik bölümünde görev yapan çalışanlarımız; özellikle yaşlı, yardıma muhtaç ve okuma yazma bilmeyen hastalara yardımcı oluyor. Hasta ve ziyaretçi yönlendirme personeli olarak adlandırılan görevliler hastaya ayrıca muayene öncesi ve sonrasında yapması gerekenleri anlatıyor. Bilgisayar ekranında sırasını takip edemeyen hastalara yardımcı oluyorlar. Hastanemize gelen hasta ve hasta yakınlarının hastanede karşılaştıkları ilk görevliler hasta ve ziyaretçi yönlendirme personelimiz oluyor. Bu nedenle güler yüz, doğru ve olumlu yaklaşım konusunda kendileri hizmet içi eğitim alarak görevlerini yürütüyorlar. ”dedi. 

Kendilerine hastane içinde yardımcı olan görevliler sayesinde yer bulma sıkıntısı çekmeyen vatandaşlardan Muhammet Doğru, uygulamadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Hastaneye gelen vatandaşların zaman kaybını asgari düzeye indirerek, sağlık hizmetinden en doğru ve güzel şekilde faydalanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan bu hizmet gerçekten de bizler için oldukça faydalı.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 17:32:03
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 17:42:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şansız IP: 78.167.164.xxx Tarih : 31.01.2009 12:03:06

bu haber üzerine çok sözüm var ama heralde sayfalar yetmez.hastane açılmadan ben başvuru yapayım dedim ama hiç kimse benimle alakadar olmadı.zavallı kanser annemle o kadar gitim geldimki iş için ama nafile bizim insanımızda vicdan diye bir şey kalmamış.yok deyip durdular.şimdide dolmuş bitmiş bile.bu nasıl adalet sorarım size. cevap verecek olan varsa versin. heleki yetkililerden haber bekliyom.bana göre iş yomu.lise mezunuyum. bilgisayar sertifikam var hemde dakikada 100 kelime yazacak hızda ileriyim.daha ne istersiniz.lütfen bana artık bir iş verin şu hastanede.gelip gitmekten bıktım.biraz merhameti olan bana yardım etsin.allah kimseyi tek bırakmasın.hrkesin bir yerde bir tanıdığı var ne de olsa ....