4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Arkadaş katiline 10 yıl hapis

ARKADAŞ KATİLİNE 10 YIL HAPİS

Erzurum'da tartıştığı arkadaşını öldüren genç, yargılandığı mahkeme tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ölen kişinin 'sen adam mı oldun başımıza' sözünü tahrik saydı.

26 Ağustos 2010 tarihinde Palandöken ilçesinde meydana gelen cinayet sonrasında tutuklu yargılanan sanık F.T., Erzurum 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis istemi ile yargılanan sanık F.T., karar duruşmasındaki savunmasında önceki savunmalarını tekrarlayıp, "O gün Ramazan akşamıydı. Ben arkadaşlarımla dolaşıyordum. Yasin benim okuldan arkadaşımdır. Akşam iftarı yapıp dolaşmak için dışarı çıktığımda Yasin bana alaylı bir şekilde dalga

geçercesine, 'Selamün aleyküm nasılsın Furkan' diye bağırdı. Bende 'Sana ne sen mahallenin doktoru musun' dedikten sonra üzerime gelerek, 'Sen adam mı oldun başımıza, sana göstereceğim' dedi. Bana yumruk attı. Ben de korkutmak amacıyla cebimdeki sustalı bıçağı çıkararak sağa-sola savurdum. Vurduğumun farkında olmadım. Pişmanım" dedi.

Mahkeme heyeti, maktul Yasin Başkaya'nın olay esnasında F.T.'ye 'Sen adam mı oldun başımıza' sözünü tahrik saydı. Sanık F.T., önce 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ardından, F. T.'nin suç tarihinde 15-18 yaş grubu olduğundan cezasının 1/3 oranın indirim yapılarak 12 yıl hapsine, duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezada da 1/6 oranında indirim yaparak 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ARKADAŞ KATİLİNE 10 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2011 Pazar 15:56:02
Güncelleme :23 Ocak 2011 Pazar 16:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?