6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Arsenik Erzuruma'damı sıçradı

Erzurum'da kullanılan içme suyunda arsenik olduğu tartışmaları üzerine açıklama yapan Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Vahit Kılınboz, "Erzurum'un suyu temiz" dedi. 

Türkiye'de son günlerde yaşanan arsenikli su tartışmalarına Erzurum'da eklendi. Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Vahit Kılınboz, iddiaların gerçekçi olmadığını belirterek, "Bazı çeşmelerimizde yaz döneminden kaynaklanan kirlilik var. Su değerlerinde koliform miktarında fazlalık görülünce çeşmelerden geçici bir süre ile su içilmemesi konusunda vatandaşlarımızı uyardık" diye konuştu.
ESKİ olarak gerek içme suyu ihtiyacının karşılandığı kuyularda ve gerekse çeşme sularından belirli periyotlarda numuneler alınarak incelendiğini ifade eden ESKİ Genel Müdürü Kılınboz, "Erzurum'da kesinlikle arsenik sıkıntısı yok. Kontrollerimiz sıklaştırılarak sürdürülüyor. Vatandaşlarımızın bu konuda panik yapmalarına gerek yoktur. İçme suyumuzda herhangi bir sorunumuz yoktur. Sorun sadece şehirdeki birkaç çeşmedeki koliform fazlalığından ibarettir" şeklinde konuştu.
Kılınboz, kirlilik görülen çeşmelerden su içilmemesi konusunda levhalar yerleştirerek halkı uyardıklarını ve su değerlerinin normale dönmesinden sonra bu uyarıların kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 13:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?