6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Artvin-Erzurum Karayolu

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, geçen yıl Çoruh Nehri'nin taşması sonucu ulaşıma kapanan Artvin-Erzurum Karayolu’nda yaşanan mağduriyetin bu yıl yaşanmaması için bölgede 3 ay önce başlattıkları çalışmalarla önceden tedbir aldıklarını söyledi.


Vali Aydoğdu, geçtiğimiz yıl mayıs ayında bir süre ulaşıma kapanan Artvin-Erzurum Karayolu’nun 35. kilometresinin, Ortaköy köprüsü mevkisinde incelemelerde bulunarak, DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu’dan bilgi aldı.


Çoruh Nehrin’in yatağından rüsubat temizleyen iş makinelerinin çalışmalarını bir süre izleyen Vali Aydoğdu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:” İlimizin coğrafyası itibarıyla geçen yıl burada çok büyük bir mağduriyet yaşadık.

Geçen yıl son 20 yılda görülmeyen bir feyezanla karşılaştık. Geçen yıl yaşanan mağduriyetin bu yıl yaşanmaması için bölgede yılbaşından itibaren DSİ 26. Bölge Müdürlüğü’nün makine parkına ait 26 iş makinesi ile toplam 32 personelini Çoruh Nehrinin yatağını rüsubattan temizlenmesi için seferber ettik. 3 aydır burada büyük bir özveri ile çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Yapılan çalışmalar itibarıyla nehir yatağında biriken 200 bin metreküplük rüsubat ve malzemeyi çıkartarak, yatağı temizledik. Buradaki çalışmalarımızın bir ay kadar daha süreceğini tahmin ediyorum. Hedefimiz feyezan dönemine kadar kaldırabildiğimiz kadar rüsubatı kaldırarak nehir yatağını tanzim etmektir.” dedi.


Artvin’de devam eden barajlar nedeniyle Ortaköy su kavuşumunun da sular altında kalacağını da ifade eden Vali Aydoğdu,” Feyezan döneminde bölgenin sular altında kalması durumunda, geçen yıl iyileştirmesini yaptığımız 14 kilometrelik Gümüşhane-Köseler-Givit yolundan ulaşımı sağlayacağız.” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2008 Cuma 10:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?