7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Asansörde kalanları kurtarma seferberliği

Erzurum'da elektrik kesintisi nedeniyle bir iş merkezinin asansöründe mahsur kalan 3 kişi, uzun süre kurtarılmayı bekledi.

Kurtarma çalışması sırasında bir itfaiye eri ile iş merkezi yetkililerinden olduğunu söyleyen 1 kişi arasında tartışma yaşanırken, kimi vatandaşlar ellerine aldıkları çöp kutularıyla asansörün camlarını kırmayı denedi. Menderes Caddesi, Tema İş Merkezi'nde bugün saat 16.45 sıralarında meydana gelen olayda, üst katlara çıkmak için asansöre binen 3 kişi, elektriğin kesilmesiyle ikinci katta mahsur kaldı. Durumun polis ve itfaiyeye haber verilmesi üzerine mahsur kalan 3 kişiyi kurtarmak için ekipler seferber oldu. Asansörün kapısının açılmaması üzerine itfaiye erleri çatı katına çıkarak, kurtarma çalışmasını burada sürdürdü. Bu sırada iş merkezi yetkililerinden olduğunu ifade eden 1 kişi ile itfaiye eri arasında tartışma yaşandı. Asansörün bakımsız ve tehlike arz ettiğini söyleyen itfaiye eri, asansörde kalanların içeride boğulma tehlikesi geçirebileceklerini öne sürdü. İş merkezi yetkilisinin de, "Korkma boğulmazlar. Kaç kişi kaldı bu asansörde. Yetkili yok burada" sözleri dikkat çekti.
Çatı katında itfaiye erlerinin çalışması sırasında ikinci katta bir vatandaş da eline aldığı çöp kutusuyla asansörün camlarını kırmak istedi. Kısa süre asansörün camlarına çöp kutusuyla vuran şahıs, camların kırılmaması üzerine vazgeçti. Daha sonra olay yerine gelen asansör servisinde çalışan bir görevli, 5. kattan asansör boşluğundan halatla aşağı sarkarak, kurtarma çalışmasına katıldı. Bu kurtarma çalışması sonuç vermezken, elektriklerin gelmesiyle mahsur vatandaşlar kurtarılabildi.
Yaklaşık 1.5 saat içeride mahsur kalan 3 kişi, olayın şokunu atlatmak için vatandaşlar tarafından bir süre gözetim altında tutuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 10:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?