4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Asansörleri MMO denetleyecek

Palandöken ilçesinde, asansörlerin denetim ve kontrolünü bundan sonra Makine Mühendisler Odası yapacak.


Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Gavgalı ile asansör denetim ve kontrolü konusunda işbirliği anlaşması imzaladı.

Bulutlar, belediyelerin halkın can ve mal güvenliğinden de sorumlu olduğunu dile getirerek, "Makine Mühendisleri Odamızla birlikte Palandöken İlçe Belediyesi olarak asansörlerle ilgili protokolü imzalayarak yürürlüğe koyuyoruz. Yasal olarak belediyelerin inşaatlarda asansörlerin projelendirilmesini, yapım esnasında ki kontrolleri, yapım sonrası ruhsatlandırılması ve aynı zamanda yıllık bakımla ilgili gerekli uyarıları yapması gerekiyor. Tabi ki bu bir uzmanlık işidir. Bu uzmanlığı Palandöken İlçe Belediyesi'nin kendi bünyesinde yapması bir yöntemdir. Bir diğer yöntem de sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak onların uzmanlaşması ve Belediyeyle yasal çerçevede bir iş bölümüyle bunu sürdürmesidir. İşte biz göreve geldiğimiz günden beri bu konuda sivil toplum kuruluşlarını desteklemek ve meslek içi eğitimlerini sağlamak üzere ikinci yolu tercih ettik. Sivil Toplum kuruluşlarımıza verdiğimiz destekten dolayı çok mutluyum. Makine Mühendisleri Odamız kendi içinde bu tür eğitimleri yaparak bölgemizde örnek duruma geldiler. Birçok cana mal olan asansör kazalarını okuyoruz. Burada oluşabilecek herhangi bir kaza hepimizi üzecektir. Bu bakımdan proje aşamasında müteahhitlerimize, uygulama aşamasında apartman yöneticilerine büyük görevler düşmektedir. Herkes binasındaki asansörünü mutlaka kontrol ettirmeli. Yeni binalarda asansörünü kontrol ettirmeyen binalara kesinlikle isken ruhsatı verilmeyecektir. Bu protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Makine Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Mehmet Gavgalı ise, Kullanılabilir asansörler Yeşil etiketli olanlardır. Mavi etiketli olanlar bakım isteyen asansörler ve en önemlisi Kırmızı etiketli olanlardır. Bu kırmızı etiketli asansörlere kesinlikle vatandaşlar binmemeleri gerektiğini ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?